Kako transformisati mobilni telefon – Motorola Moto Z modovi

Kada smo pre dva meseca na stranicama našeg portala predstavili Motorola Moto Z telefon, najavili smo i poseban tekst posvećen modovima. Zahvaljujući kompaniji Lenovo (u čijem je Motorola vlasništvu) na test su nam stigla i tri moda koji značajno proširuju funkcionalnost ovog modularnog telefona. U pitanju su Hasselblad True Zoom foto mod, Moto Insta-Share projektor i JBL Soundboost zvučnici.

Glavna karakteristika ovih dodataka je da se jednostavno povezuju sa telefonom. Dovoljno je samo da se magnetnim putem prikače na telefon i spremni su za rad – nema uparivanja ili bilo kakvih drugih komplikacija.

Hasselblad True Zoom foto mod 

Počećemo od verovatno najintersantnijeg moda širokom krugu korisnika Motorola Moto Z telefona. U pitanju je naravno digitalni fotoaparat. Njegovim povezivanjem, telefon i po izgledu i po funkcionalnosti postaje pravi fotoaparat. Hasselblad True Zoom, donosi optički zum od 10x, CMOS senzor od 12 megapiksela, kao i mogućnost snimanja video zapisa u 1080p rezoluciji. Možda 12 MP u današnje vreme nije detalj koji privlači marketinšku pažnju, ali dobra optika obezbeđuje fotografije znatno boljeg kvaliteta nego ugrađena kamera u Moto Z telefonu (koja je slične rezolucije – 13 MP). Uz dodatak Xenon blica, fotografije u uslovima slabijeg osvetljenja su neuporedivo kvalitetnije. Pri tome, Hasselblad True Zoom omogućava i fotografisanje RAW fotografija (DNG format) čime se otvara potpuno novo polje njegove upotrebe.

Moto Insta-Share projektor 

Pročitajte i tekst:  AMD zvanično lansirao Instinct MI300 AI akceleratore za Data Centre i ROCm 6 softverski paket

Uz ovaj dodatak Motorola Moto Z telefon možete da pretvorite u sasvim dobar projektor. Njegova rezolucija je 480p (854 x 480 piksela) u 16:9 formatu, osvetljenje ekrana je 50 lumena, a kontrast 400:1. Projektor može da prikaže sliku veličine do 70 inča, ali je zbog relativno slabog osvetljenja optimalna veličina slike do 40 inča (dobija se kada je telefon/projektor udaljen oko metar od zida). LED sijalica je deklarisana na 10.000 sati rada.

Projektor ima manuelni fokus koji se reguliše putem točkića, kao i manelno ili automatsko podešavanje geometrije i osvetljenja slike. Na samom Moto Insta-Share modu postavljena je i nogica sa velikim uglom podešavanja. U ovom dodatku skrivena je i dodatna baterija kapaciteta 1100 mAh, koja produžava autonomiju prilikom projektovanja za oko 60 minuta. Sa njom, projektor je radio oko 3h neprekidno, pri čemu smo sve vreme strimovali video snimke sa YouTube servisa.

JBL Soundboost 

Još jedan koristan dodatak koji obezbeđuje daleko kvalitetniji zvuk od originalnog. JBL Soundboost je proizvod poznate kompanije za proizvodnju zvučnika i sastoji se od stereo zvučnika ukupne snage 6W sa frekventnim opsegom od 200 Hz do 20 KHz. I ovaj mod poseduje sopstvenu bateriju koja obezbeđuje 10 časova audio reprodukcije.

* * *

Video prikaz modova pogledajte na ICT Vesti Youtube kanalu.