Kog kablovskog operatera odabrati?

U Srbiji danas postoji nekoliko velikih i na desetine lokalnih operatera kablovske televizije. Odabir pravog operatera više nije ni malo jednostavan, jer među njima postoje velike razlike u ceni, ali i u ponudi. Nama je pažnju privukao jedan kablovski operater koji je nedavno započeo transformaciju svog poslovanja, što će korisnici najbolje osetiti kroz proširenu ponudu čak i u standardnim paketima, sa servisima i programima koje drugi operateri ne nude, ili nude u višim paketima uz doplatu.

Radi se o Kopernikus KDS-u. U cilju ostvarivanja ubrzanog razvoja kompanije, Kopernikus KDS se tokom 2016. godine udružio sa „Abris Capital Partners“, jednim od vodećih investicionih fondova u Centralnoj Evropi. Od tada zajednički ubrzano rade na proširenju mreže i ponude kako bi svojim korisnicima obezbedili bolji kvalitet i širu lepezu usluga. Rezultati te saradnje postali su vidljivi ovih dana.

Kopernikus KDS je odlučio da u svojoj osnovnoj ponudi, svim svojim korisnicima distribuira digitalni TV signal kada je kablovska televizija u pitanju. U situaciji kada se u etru može uhvatiti samo digitalni (DVB-T2) to bi trebala da bude normalna praksa, ali na žalost nije. Mnogi kablovski operateri i dalje u svojoj osnovnoj ponudi nude samo analogni signal, a za aktiviranje digitalnog signala traže dodatnu pretplatu. Digitalna televizija kod Kopernikusa ne odnosi se samo na nove korisnike. Već je počelo kontaktiranje postojećih korisnika u cilju njihovog informisanja i besplatnog prelaska na digitalne kablovske pakete, u okviru kojih će dobiti odgovarajući set top box i CI (Common Interface) modul sa karticom za otključavanje digitalnog signala. Uz to, već i u okviru standardnog paketa dobijaju se HD kanali, koji se kod drugih operatera obično nalaze u dodatnoj ponudi (naravno uz doplatu). U cenu je uključena i mogućnost gledanja TV programa na tri mobilna uređaja (telefonu, tabletu ili laptop računaru), tako da će, ma gde bili, moći da pogledaju željenu utakmicu, emisiju, film ili seriju.

Pročitajte i tekst:  LG predstavlja novu generaciju Therma V toplotnih pumpi sa povećanom efikasnošću

Još jedan (pretežno za mušku populaciju) veoma važan faktor prilikom odabira kablovskog operatera je izbor sportskih kanala. Situacija u Srbiji danas je uglavnom takva da po tom pitanju morate da se odlučite da li želite da gledate Arena Sport ili Sport Klub kanale. Kopernikus KDS je jedini kablovski operater u Srbiji koji vas ne stavlja pred tu dilemu jer u svojoj ponudi ima sve Arena Sport i Sport Klub programe i to u svojoj standardnoj ponudi. Zahvaljujući tome, nećete morati da plaćate dodatnu pretplatu na tzv. „Sportske pakete“, niti da razmišljate kod koga ćete da odete da biste odgledali željenu utakmicu samo zato što vaš kablovski provajder ne distribuira taj sportski kanal.

Svi pretplatnici standardnog TV paketa koji potpišu ugovor na dve godine dobijaju dva set top box-a (a korisnici određenih paketa koji uključuju TV i Internet, čak i tri set top box-a) potpuno besplatno. Kao što znamo, praksa kod drugih operatera je da se dodatni set top box uređaji naplaćuju zasebno, što dosta utiče na ukupnu cenu usluge. Naravno, uz svaki Internet paket uključena je besplatna oprema, kao i tri meseca gratis upotrebe Interneta. A uskoro, paketi će biti prošireni i atraktivnom ponudom fiksne telefonije…

Ovim potezima, kablovska televizija, odnosno kablovski operater Kopernikus KDS koji je po broju pretplatnika drugi kablovski operater u Srbiji, pokazuje da ima sluha za zahteve korisnika, da prati njihove potrebe i, što je najvažnije, da želi da im izađe u susret.