Da li sportski događaji utiču na povećanje prodaje televizora ovog leta?

Čak polovina muškaraca u Evropi fudbal gleda tri i više puta nedeljno, a  najviše ih nervira kada ne mogu da raspoznaju ko je koji igrač na terenu. Petina Evropljana godišnje provede više od 468 sati u gledanju fudbala, što predstavlja 62 radna dana koja se utroše na praćenje ovog sporta. Upravo zato, nije iznenađujući podatak da skoro polovina ispitanika planira da kupi novi televizor specijalno da bi pratila najvažnije sportske događaje ovog leta. Ovo je rezultat istraživanja koje je sprovela kompanija Samsung kako bi proverila da li popularnost fudbala utiče na kupovinu TV uređaja.

samsung suhd

Tokom godina, fudbal i fudbaleri su se promenili. Igrači su pod sve budnijim okom javnosti, koja ih posmatra iz svakog ugla – od komentatora koji analiziraju njihove veštine, do gledalaca koji raspravljaju o njihovom stilu. Frizure su se promenile, od čirokana do punđica; veštine su se razvile, od driblanja do rabone; a proslava gola je napredovala od jednostavnog podizanja prsta, do koreografski savršenih robotskih pokreta.

Ispunjavajući želje onih koji žele dobro da vide igrače iz svih uglova i da nikada ne propuste ni jedan važan momenat, Samsung je predstavio najnoviju liniju SUHD TV uređaja koji donose kvalitet slike bez premca sa Quantum dot tehnologijom kvantnog piksela, ultra crnom TV pločom i HDR osvetljenošću od 1000 nita.

Pročitajte i tekst:  Prodaja HUAWEI nosivih uređaja porasla za 50,7%

“Tehnologija kvantne tačke kod SUHD TV uredjaja nudi najbolji dostupan kvalitet slike koji vam obezbeđuje da vidite sve, kao da ste na stadionu“, rekao je Mihael Zeler, šef Evropske divizije za TV uređaje pri kompaniji Samsung. „Trava će biti jednako zelena, boje dresova jednako jarke, a naši zakrivljeni televizori doneće vam i bolje opažanje dubine. Nećete propustiti ni jedan trenutak ove igre koja je najvažnija sporedna stvar na svetu, sve to iz udobnosti sopstvenog doma, bez obzira koliko je brza akcija na terenu.”

Kako igrači postaju brži a njihove veštine sve bolje, skoro svaka druga odrasla osoba u Evropi planira da investira u novi TV uređaj, upravo da bi pratila sportske događaje ovoga leta.

“HD donosi potpuno novo iskustvo gledanja, tako da se promenio i način na koji mi snimamo utakmice. Kamermani moraju da osiguraju snimanje više kadrova istovremeno, kako bi akciju na terenu uhvatili iz svakog ugla. Obično je postavljeno više od 40 kamera na terenu, a HD tehnologija je udvostručila kvalitet slike”, objašnjava kamerman Endi Rejk, koji je radio na mnogim vrhunskim sportskim događajima.

Kao što je uticalo na navike gledalaca, poboljšanje kvaliteta slike uticalo je i na to da fudbaleri obrate više pažnje na svoj imidž. Više od dve trećine (67,78%) ispitanika složilo se da se spoljašnji izgled fudbalera popravio u poslednjih 15 godina, a skoro jedan od tri (32,23%) muškarca iz Evrope rangira fudbalere na prvo mesto među onima koji mu služe kao inspiracija za stil, ispred glumaca, muzičara i učesnika rijaliti programa.

Pročitajte i tekst:  Tesla Smartphone 6.3 - Novi član Tesla porodice telefona