Kompanija Lenovo imenovala novog predsednika za EMEA regiju

Kompanija Lenovo najavila je imenovanje Fransoe Bornibusa (Francois Bornibus) na mesto predsednika EMEA regije (Evropa, Bliski Istok i Afrika) koje stupa na snagu 1. aprila 2017. godine. Bornibus, koji je trenutno potpredsednik i glavni operativni direktor za Lenovo EMEA, podnosiće izveštaje Luki Rosiju (Luca Rossi), koji će i dalje biti odgovaran za tržišta EMEA regije i Latinske Amerike.

Na svom novom položaju, Bornibus će nastaviti sa sprovođenjem strateške i transformacijske inicijative kompanije Lenovo za dalje jačanje njenog položaja širom EMEA regije i ostvarivanje ambicija njene tri glavne poslovne grane:

  • Iskoristiti položaj kompanije Lenovo kao vodećeg proizvođača PC računara na svetskom nivou, kako bi se ostvarila ambicija kompanije da postane najveći distributer PC računara u EMEA regiji, sa dodatnim podsticanjem rasta i preuzimanjem udela na tržištu tableta, gde Lenovo trenutno čvrsto drži treće mesto na listi dobavljača u EMEA regiji.
  • Učvrstiti položaj kompanije Lenovo kao trećeg najvećeg prodavca servera u EMEA regiji i ojačati položaj poslovne jedinice kompanije za data centre kao snažnog takmičara na poslovnom tržištu koji korisnicima nudi potpuna rešenja, uključujući skladištenje, servere, umrežavanje, softver i usluge.
  • Podržati ambicije Motorole koje uključuju predstavljanje celog portfolia u svim cenovnim kategorijama, sa fokusom na srednje i premium segmente na tržištima širom EMEA regije, kao i pozicioniranje među top tri igrača na svetu.

Osvrćući se na imenovanje novog predsednika, Luka Rosi (Luca Rossi) je izjavio: „Fransoa je postigao izuzetne poslovne rezultate u EMEA regiji i veoma dobro poznaje kompaniju Lenovo. Zajedno smo postavili snažan temelj koji će pod njegovim vođstvom i iskustvom osigurati da Lenovo nastavi sa ostvarivanjem naših snažnih poslovnih ambicija”.

Od kako je 2012. godine preuzeo poziciju glavnog izvršnog direktora, Fransoa Bornibus (Francois Bornibus) značajno je doprineo uspehu kompanije Lenovo u EMEA regiji tako što je udvostručio tržišni udeo kompanije u oblasti PC računara, od 10 odsto do rekordnih 21,1 odsto, ali i učvrstio njen položaj na solidnom drugom mestu prodavaca u EMEA regiji, smanjivši razliku između broja jedan.

Pročitajte i tekst:  Huawei na 68. mestu liste Interbrand Best Global Brands 2018

On je takođe igrao ključnu ulogu u transformaciji kompanije nakon akvizicija Mediona, IBM System x divizije i Motorola Mobility, čime je značajno prošireno poslovanje kompanije Lenovo, kako bi ona postala vodeća tehnološka kompanija. Bornibus je član Lenovo Global Leadership tima.

Pre dolaska u Lenovo, Fransoa je takođe bio na seniorskim pozicijama u drugim globalnim kompanijama – bio je potpredsednik i generalni direktor kompanije Nokia za Francusku i Benelux, predsednik Palm za EMEA regiju, potpredsednik kompanije HP za Istočnu Evropu i Afriku, kao i potpredsednik kompanije Compaq za EMEA regiju.