Kvantni skok za svakog gejmera – NVIDIA GeForce GTX 1060

Kompanija NVIDIA je dodala NVIDIA GeForce GTX 1060 svojoj Pascal familiji gejming GPU-ova u kojoj se već nalaze GTX 1080 i 1070 modeli koji su postavili rekorde po pitanju brzine i energetske efikasnosti nakon lansiranja pre dva meseca.

Kao i ostali modeli zasnovani na Pascal arhitekturi, ali uz dosta nižu početnu cenu, GTX 1060 je dizajniran sa fokusom na brzini i maksimalne perfomanse po vatu. Proizveden je u najnovijem FinFET 16nm proizvodnom procesu i omogućava perfomanse na nivou GTX 980 modela uz dvostruku energetsku efikasnost kada je u pitanju VR. Potrošnja je na nivou od 120 vati čak i u situacijama kada pokrećete najnovije VR i DirectX 11/12 PC igre neverovatnom brzinom.

GeForce_GTX_1060_3qtr_top_left_1467822790

GTX 1060 poseduje 1.280 CUDA jezgara, 6 GB GDDR5 memorije koja radi na 8 Gbps i boost klok od 1.7 GHz, a može se lako overklokovati na 2GHz za još više perfomanse. Ukoliko pogledamo najpopularnije igre GTX 1060 je u proseku 15 procenata brži i 75 procenata efikasniji u odnosu na najbliži konkurentni proizvod na standardnim klokovima. (1)

GTX 1060 za svakog gejmera, svuda – sa početnom cenom od $249

GTX 1060 kartice će biti dostupne od 19. jula i to od sledećih NVIDIA partnera: ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY i Zotac. NVIDIA GeForce partneri predstavljaju globalnu mrežu koja će isporučiti novi  GTX 1060 gejmerima u 238 zemlje i teritorije. Maloprodajne cene će početi od $249.

Pročitajte i tekst:  Destiny 2 stiže na PC računare

SMP tehnologija integrisana u najpopularnije gejm endžine; više od 30 igara trenutno u razvoju

GTX 1060 podržava NVIDIA VRWorks, softverski paket za developere koji im omogućava da povežu sve ono što korisnici vide, čuju i dodirnu sa fizičkim ponašanjem sredine – ubeđujući ih da je njihovo virtuelno iskustvo pravo.

U samom VRWorksu je i NVIDIA Simultaneous Multi-Projection tehnologija koja omogućava GTX 1060 modelu da lako projektuje sliku istovremeno na oba oka što rezultuje ubrzanjem VR grafičkih perfomansi od tri puta u odnosu na GPU-ove prošle generacije. Ovo omogućava GTX 1060 korisnicima da igraju VR igre sa više detalja bez žrtvovanja perfomansi ili kvaliteta.

Simultaneous Multi-Projection tehnologija se takođe integriše u najbitnije gejm endžine na svetu, Unreal Engine i Unity. Više od 30 igara je već u razvoju, uključujući  Unreal Tournament, Poolnation VR, Everest VR, Obduction, Adr1ft i Raw Data.

NVIDIA Ansel integrisan u ‘Mirror’s Edge: Catalyst’ i ‘Witcher 3’; dostupan ovog meseca

GTX 1060 takođe podržava NVIDIA Ansel tehnologiju, moćan alat za hvatanje fotografija u igrama koji omogućava korisnicima da podele umetnost iz igre na način koji nije do sada bio moguć.

 Gejmeri će biti u mogućnosti da iskuse Ansel u igri Mirror’s Edge: Catalyst sledeće nedelje i Witcher 3: Wild Hunt kasnije u mesecu. Mnoge druge Ansel igre su trenutno u razvoju, uključujući  Fortnite, Paragon,  Unreal Tournament, Obduction, The Witness, Lawbreakers, Tom Clancy’s The Division i No Man’s Sky.

VR Funhouse dostupan ovog meseca na Steamu, dodaje podršku za GTX 1060

Pročitajte i tekst:  Partnerstvo kompanija Dorna Sports i Lenovo na MotoGP eSport šampionatu

NVIDIA VR Funhouse – karnevalska VR igra iz kompanije NVIDIA će biti dostupna besplatno kasnije u mesecu na Steamu. Razvijena od strane Epic Games-a i zasnovana na Unreal Engine 4 tehnologiji, radiće na GTX 1080, 1070 i 1060 GPU-ovima i sa HTC Vive VR naočarima. Takođe će biti open source za developere i artiste koji žele da kreiraju svoje atrakcije unutar igre.