LaCie Rugged Mini – ultra izdržljivi hard drajv

Ako ste u potrazi sa eksternim hard diskom visokih radnih performansi i otpornim na sve spoljne uticaje naša preporuka je Rugged Mini drajv kompanije LaCie. U pitanju je eksterni disk impresivnih radnih karakteristika i male težine kome spoljni uticaji ne mogu apsolutno ništa. Dizajniran je tako da i kada se ispusti sa visine od 1.2 metara (dokazano visina sa koje se diskovi i fleš drajvovi najčešće ispuštaju) podaci ostaju maksimalno bezbedni i potpuno upotrebljivi. Rugged Mini drajv je u osnovi verovatno najizdržljiviji eksterni disk u ovom trenutku na planeti. Otporan je i na veoma visoke i prilično niske temperature, a sa njim je moguće i zaroniti do određene dubine. Teško se grebe, a lako održava i što je jako važno dostupan je u nekoliko kapaciteta (500GB, 1TB, 2TB i 4TB). Proizvođač ga reklamira kao rešenje za najrazličitije namene, a posebno ga preporučuje studentima, fotografima, video editorima, dinamičnim osobama i poslovnim korisnicima.

lacie-rugged-mini-1Kod LaCie Rugged Mini drajvova diskovi kapaciteta od 500GB do 4TB (izvedeni u 2.5-inčnom formatu, a potpisuje ih kompanija Seagate) smešteni su posebno osmišljeno aluminijumsko kućište koje je “obmotano” debelom gumom koja je testirana apsolutno na sve vrste spoljnih uticaja i na veoma veliki teret. Zapravo, preko LaCie Rugged Mini eksternog drajva bez problema može da prođe i auto (od 1T) on će sigurno sačuvati podatke koji su upisani na njega i besprekorno će funkcionisati. Njegova velika prednost je što se lako transportuje i što ne iziskuje puno vremena oko održavanja – dovoljno je samo da se par puta prebriše nekom vlažnom mikrofiber krpom i izgledaće kao nov. Po pitanju transfera podataka svi dostupni LaCie Rugged Mini drajvovi su opremljeni USB 3.0 kontrolerom i poštuju propise tog standarda. U prevodu to znači da su do 4 puta brži od rešenja koja su zasnovana na USB 2.0 protokolu, tako da je kopiranje podataka sa njima prava uživancija.

Pročitajte i tekst:  Stigao je AMD Software: Adrenalin Edition 2022 i najavljena je FSR 2.0 tehnologija

Bitna stavka kod LaCie Rugged Mini drajvova je da su zaštićeni maksimalno, tj. podaci na njima su šifrovani po najnovijim protokolima (neophodno je za tu namenu instalirati/pokrenuti program za enkripciju koji dolazi sa diskom u pakovanju) i samo ih vlasnik može videti, odnosno samo nosioc diska može da manipuliše podacima koji su na njemu upisani. Upravo zbog toga Rugged Mini eksterni diskovi su pogdni i za prenos važnih informacija, kao i poverljivih elektronskih dokumenta. Na kraju ostaje još da kažemo kako su Rugged Mini eksterni diskovi kompatiblni sa svim aktuelnim Windows i Mac platforma i da se u paketu isporučuju sa par veoma korisnih aplikacija (vredi ih probati). Cena im očekivano nije baš previše skromna, ali da su bar korak ispred sličnih rešenja tu nema diskusuje – na kraju krajeva dodatna vrednost uvek je morala dobro da se plati!

Cena (sa PDV-om): za model od 1TB – 15.000,00 dinara

Kontakt: iStyle