Lenovo najavio novo DSS-G skladišno rešenje za data centre

Kompanija Lenovo  danas je, na svom godišnjem Accelerate Partner Forum-u, predstavila rešenje za distriburano skladištenje (Distributed Storage Solution) za IBM Spectrum Scale (DSS-G), skalabilno softverski definisano (SDS) skladišno rešenje. Ovo rešenje namenjeno je korisnicima koji rade sa velikim količinama podataka i okruženjima sa velikim radnim opterećenjima, pa tako Lenovo DSS-G omogućuje korisnicima da kontrolišu eksponencijalnu stopu rasta podataka, kao i potrebu za skladištenjem velikih količina struktuiranih i nestruktuiranih podataka.

Danas, prilikom instaliranja skladišnih rešenja za HPC, veštačku inteligenciju (AI), potrebe analitike i cloud okruženja, glavni tehnološki trendovi, koji znatno menjaju okruženje data centara, stvaraju velika opterećenja za IT resurse. Najnovija DSS-G ponuda kompanije Lenovo ima za cilj da ubrza usvajanje tehnologije softverski definisanih data centara, koja korisnicima obezbeđuje značajne prednosti, kao što su pojednostavljena infrastruktura, poboljšane performanse i smanjenje ukupnih troškova vlasništva.

Ova objava predstavlja prvi korak ka sprovođenju ideje kompanije Lenovo u vezi sa HPC i AI, a to je iskorišćavanje prednosti softverski definisanih skladišnih sistema (SDS) u HPC klasterima.

Izgrađen na System x3650 M5 serveru kompanije Lenovo sa moćnim Intel®Xeon procesorima, koji su poznati po svojim performansama i pouzdanosti, Lenovo DSS-G je dostupan kao već integrisano „rack-level“ rešenje koje se jednostavno instalira. Uz Lenovo D1224 i D3284 12Gbps SAS skladišne sisteme i diskove, kao i softverske i mrežne komponente, uključujući podršku za Red Hat Enterprise Linux, nova ponuda omogućuje širok izbor tehnologija u okviru jednog integrisanog rešenja.

Kao nadogradnja na uspešni GPFS skladišni server (GSS), Lenovo DSS-G zadovoljava sve potrebe današnjih najosetljivijih digitalnih zadataka. Neke od novih karakteristika su:

  • Jednostavna skalabilnost: Jednostavan početak i naknadna nadogradnja performansi / kapaciteta pomoću modularnog pristupa
  • Inovativni RAID: IBM Spectrum Scale Declustered RAID
  • Izbor brze mreže: uključujući Infiniband ili Ethernet brzine do 100Gbps

Nova Lenovo DSS-G ponuda dopunjena je Lenovo skalabilnom infrastrukturom (LeSI). U okviru LeSi infrastrukture iskorišćeno je višedecenijsko inžinjersko iskustvo kako bi se smanjila kompleksnost prilikom instaliranja i obezbedilo integrisano rešenje sa kompletnom podrškom. Na taj način se obezbeđuje maksimalna iskorišćenost sistema i pravoremeno detektovanje izvora problema u okviru celokupnog sistema.

Ove karakteristike daju prednost korisnicima koji rukuju velikim količinama podataka u HPC-u, big data ili cloud okruženjima, da se fokusiraju na maksimalno iskorišćavanje resursa koji su prethodno korišćeni za dizajniranje, optimizaciju, instaliranje i podršku infrastrukture neophodne da zadovolji sve poslovne zahteve.

Pored toga, kompanija Lenovo nudi sveobuhvatan portfolio usluga u vidu podrške za Lenovo DSS-G i sva Lenovo IT rešenja. Stručnjaci su spremni da pomognu sa najkompleksnijim problemima, i dostupni su klijentima 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji, za nadgledanje i upravljanje tehničkim sistemima. Neke od prednosti podrazumevaju i jednu tačku kontakta za celokupnu podršku u vezi sa svim rešenjima.