Lenovo pomera proizvodnju korporativnih proizvoda u Evropu

Kompanija Lenovo, najveći svetski proizvođač PC računara, najavila je danas da će započeti sa proizvodnjom korporativnih proizvoda u Evropi, za klijente iz EMEA regiona, uključujući x86 servere, kao i kompletnu ponudu proizvoda za skladištenje i umrežavanje za okruženja data centara. Klijentima i partnerima iz EMEA regiona biće obezbeđena brža isporuke i veća fleksibilnost za ispunjenje njihovih potreba, kada Flex, partner kompanije Lenovo, započne proizvodnju Lenovo x86 servera u Mađarskoj.

lenovo_newlogo

Ova odluka da korporativne proizvode proizvodi u Evropi omogućiće kompaniji Lenovo da obezbedi najbolju moguću uslugu za njenu bazu klijenata i partnera u EMEA regionu, dok će istovremeno poboljšati svoju poziciju i približiti je cilju da bude na vodećem mestu kada su u pitanju okruženja korporativnih računara. Proizvodnja će početi na leto 2016. godine i upotpuniće postojeću proizvodnu liniju ThinkServer proizvoda, koje proizvodi kompanija Flex, kao i brojne druge proizvode.

Postrojenje kompanije Flex u Mađarskoj, kao integralni deo saradnje sa kompanijom Lenovo, proizvodiće kompletnu ponudu x86 servera, uključujući i sklapanje sistema, kompletan asortiman rešenja za skladištenje i umrežavanje, kao i integrisane slotove u sistemima specijalno kreiranim prema specifikacijama klijenata.

Flex je strateški partner kompanije Lenovo već šest godina i uključen je u proizvodnju brojnih proizvoda, uključujuću PC računare, telefone, Think servere i popravke tablet uređaja. U postrojenju u mestu Sarvar, u Mađarskoj, proizveden je i isporučen petomilioniti primerak PC računara za Lenovo u EMEA regionu.

Povezanost sa kompanijom Flex predstavlja suštinski deo strategije kompanije Lenovo za postizanje ravnoteže između sopstvene i partnerske proizvodnje, omogućujući na taj način kompaniji da iskoristi inovativne ideje svojih partnera kako bi unela poboljšanja u proces proizvodnje.

Pročitajte i tekst:  Lenovo najavio novi „Partner Engage Program“

Odluka o pomeranju proizvodnje u Evropu proizilaze iz činjenice da će proizvodnja biti bliža ključnim klijentima i partnerima. Proizvodnja u Evropskoj Uniji omogućiće poboljšanja kao što su isporuka korisnicima do pet dana (u zavisnosti od države) i niži troškovi poslovanja (npr. smanjeni troškovi transporta) koji mogu biti preneti na korisnike i partnere. Proizvodnja x86 servera za klijente iz EMEA regiona i dalje će biti u Kini, omogućujući partnerima da uživaju u dodatnom smanjenju troškova usled korišćenja pomorskog transporta.

Kompanija Lenovo ima za cilj da uspostavi vodeću poziciju na tržištu korporativnih rešenja i data centara, a proizvodnja u Evropi će joj omogućiti da smanji vreme plasiranja proizvoda na tržište, i na taj način postane konkurentnija. Korporativni klijenti iz EMEA regiona nabavljaće iste vodeće proizvode brže i efikasnije, pri čemu neće osetiti nikakav gubitak u kvalitetu.

Ovaj potez takođe će ojačati korporativnu strategiju kompanije Lenovo koja se zasniva na 3 faktora.

  • Najbolja ukupna vrednost – ravnoteža između konkurentske cene i najnovijih inovacija
  • Otvorenost i fleksibilnost –partnerstva sa fokusom na jednostavnu integraciju
  • Jednostavna saradnja – prilagođena, brza i dvosmerna komunikacija sa klijentima