Lenovo Vibe X3 – iskustva iz prakse (kvalitet signala, baterija, čvrstina)

Kako bismo vam ponudili što relavantnije informacije o mobilnim telefonima, odlučili smo da ih testiramo duži vremenski period. Uveli smo praksu da, pored inicijalnog testiranja i predstavljanja, telefon svakodnevno koristimo mesec dana i da nakon tog perioda iznesemo neke dodatne zaključke o njemu. Kroz standardne testove može da se stekne utisak o performansama, ali samo dugotrajnijom upotrebom telefona može da se zaista oseti šta je to dobro ili loše na njemu, kako se ponaša u realnom radu i u uobičajenoj dnevnoj rutini upotrebe.

lenovo vibe x3_11

S obzirom da ima dovoljno interne memorije, odlučili smo da telefon koristimo u Dual SIM modu. Kvalitet signala sa MTS i Telenor mrežama je u svakom trenutku i na svakoj lokaciji bio odličan, a prebacivanje i biranje aktivne mreže za različite načine upotrebe je jednostavno i, ako ne želite da se bakćete s tim, može da bude i potpuno automatizovano, prema predefinisanim parametrima.

Testovi koje smo izvršili pre mesec dana pokazivali su da baterija može da izdrži jedan ceo dan i koji sat preko toga. U praksi, sa umerenom upotrebom, pokazalo se da je baterija sposobna i za više od toga – prosečno jedan i po dan. Pod umerenom upotrebom podrazumevamo dvadesetak minuta razgovora dnevno, oko sat vremena slušanja muzike, surfovanje, čitanje i pisanje mailova i SMS-ova i Viber poruka, čitanje online vesti, gledanje Youtube videa i ponekad igranje…

Testirali smo (mada nenadano) i čvrstinu Corning Gorilla Glass 3 stakla, kao i otpornost samog telefona na padove. On je uspešno preživeo pad na trotoar iz džepa jakne, a jedina posledica bliskog susreta sa asfaltom je mala ogrebotina na zadnjoj strani.

Pročitajte i tekst:  Motorola Moto Z - mobilni transformer

S obzirom da je u pitanju telefon visoke klase, voleli bismo da na ovom modelu vidimo update Androida, sa 5.1 na 6.0. Ako je verovati Lenovu, to će se i desiti, ali samo za internacionalne verzije Vibe X3 telefona (kojima pripada i primerak koji se nalazi u našem posedu). Update za njega najavljen je za jul 2016. godine.

Nastaviće se…