Lenovo Yoga Book – „2 u 1“ tablet dostupan u Srbiji

Kompanija Lenovo  danas je objavila da je Yoga Book dostupan u Srbiji. Yoga Book je najtanji i najlakši „2 u 1“ tablet uređaj, kreiran sa ciljem da poveća produktivnost kod korisnika koji su uvek u pokretu i obezbedi optimalno iskustvo prilikom korišćenja tableta, pomoću novih hardverskih i softversikh rešenja, među kojima su:

  • Halo tastatura
  • Olovka za pisanje sa dve funkcije (može da piše po ekranu i papiru)
  • Novi korisnički interfejs za poboljšanu produktivnost

lenovo-01-620x350

„Veoma sam srećan što smo u prilici da predstavimo Yoga Book na tržištu Srbije. Ovo je uređaj koji nudi nove mogućnosti kada je u pitanju unos podataka putem tastature i olovke, a sve to je upakovano u jednostavan, elegantan i tanak dizajn koji krasi ovaj tablet. Verujemo da će njegov jedinstven dizajn privući korisnike kako tableta tako i klasičnih laptop računara i „2 u 1“ uređaja. ”, izjavio je Jovan Glamočanin, regionalni menadžer za jugoistočnu Evropu kompanije Lenovo.

Ultra tanak i lagan

Uz dva panela koji se otvaraju kao kod ultratankih laptop računara, Yoga Book je neočekivano lagan i tanak i značajno se razlikuje od klasičnih tablet uređaja koje korisnici obično poseduju. Okarakterisan je kao najtanji „2 u 1“ uređaj na svetu – tanak samo 9,6mm kada je zatvoren, a najtanja ivica je samo 4,05 mm. Takođe, Yoga Book nosi i titulu najlakšeg „2 u 1“ uređaja – težak je samo 690 grama. Baterija koja traje i do 15 sati[2], karakteristične šarke koje se savijaju pod uglom od 360 stepeni, 10,1-inčni IPS FHD ekran, Dolby Atmos® audio sistem i 64GB memorije doprinose da  Yoga Book bude prepoznat kao vrhunski sistem za zabavu.

Pročitajte i tekst:  Idealni praznični pokloni iz vrhunske AOC gejming ponude

Instant Halo tastatura

Jedno od novih rešenja koje omogućuje Yoga Book tabletu da bude toliko tanak i lagan jeste halo tastatura. U pitanju je „tačskrin“ tastatura koja je u potpunosti osvetljena i koja spaja softver i hardver u kompaktan interfejs. Ekran osetljiv na dodir napravljen je od stakla koje je pažljivo odabrano kako bi stvorilo prirodan osećaj prilikom kucanja, a takođe je obloženo i posebnim zaštitnim slojem koji sprečava odsjaj svetlosti. Tastatura ne poseduje fizičke tastere, i pojavljuje se na drugom panelu Yoga Book tableta samo onda kada je neophodna. Halo tastatura konstantno „uči“ i „prilagođava“ se navikama korisnika prilikom kucanja, što joj omogućuje ugrađeni softver za kompjutersko učenje i prepoznavanje. Pored ove osetljive tehnologije, koja prima informacije od korisnika i smanjuje greške prilikom kucanja, halo keyboard daleko nadmašuje iskustvo kucanja na tradicionalnim tablet uređajima i može da se poredi sa fizičkim tastaturama.

Olovka sa dvostrukokm upotrebom

Jedinstvena površina na kojoj se nalazi halo tastatura omogućuje korisnicima i dodatnu primenu u kombinaciji sa olovkom koja dolazi uz Yoga Book. Inspirisan elegancijom i jednostavnošću tradicionalnih laptop računara, Yoga Book najbolje oslikava želju korisnika da pišu i crtaju na pravom papiru. Korisnici mogu da pišu pomoću olovke koja sadrži pravo mastilo, i to na papiru koji postave preko višenamenske tastature, ili direktnim dodirom na ekran. Sve što korisnici stvore, od crteža do beležaka, istog trenutka se čuva u digitalnom obliku pomoću specijalne Lenovo aplikacije. Slična je po veličini običnim olovkama sa mastilom, a Wacom feel™ IT tehnologija joj omogućuje da uz pomoć najmodernijeg EMR sloja koji se nalazi u sklopu tastature sve informacije prebaci u digitalni oblik u realnom vremenu.

Pročitajte i tekst:  Ovo su najnoviji HUAWEI telefoni Y serije, već su dostupni kod nas i to po veoma pristupačnim cenama

Višenamenska tastatura i olovka stvaraju prirodan osećaj pisanja i crtanja po pravom papiru umesto na ekranu računara. Korisnici takođe mogu da crtaju i direktno na ekranu, u zavisnosti od toga šta preferiraju. Olovka na Yoga Book tabletu može da crta sa preciznošću obične olovke ili četkice, uz 2.048 nivoa pritiska i detekciju ugla do 100 stepeni. Pored toga, korisnici nikada neće morati da dopunjavaju ili menjaju olovku, budući da joj nisu neophodne baterije i da se mastilo može zameniti pomoću standardnih vrhova, kao i kod tradicionalnih olovaka.

Korisnički interfejs tableta i karakteristične šarke

Yoga Book zaista spaja posao i zabavu u jedan uređaj pomoću korisničkog interfejsa, specijalno adaptiranog Android 6.0 operativnog sistema koji izvlači najbolje karakteristike korisničkih interfejsa sa laptop i tablet uređaja. Korisnički interfejs na Yoga Book tabletu omogućuje da nekoliko aplikacija bude pokrenuto u istom trenutku u različitim prozorima, koji mogu biti fiksirani, minimizirani ili maksimizirani, a prisustvo taskbar-a omogućuje korisnicima da prate rad pokrenutih aplikacija. Ova dodatna radna opterećenje ne predstavljaju problem za Yoga Book, s obzirom na činjenicu da ga pokreće snažni Intel Atom X5 procesor, kao i 4GB memorije. Windows korisnici takođe imaju mogućnost da rade na toj platformi, budući da je Yoga Book dostupan i sa Windows 10 operativnim sistemom.

Yoga Book je napravljen od materijala koji predstavlja kombinaciju magnezijuma i legura aluminijuma. Kao i svi drugi članovi Yoga porodice, i ovaj tablet ima karakteristične šarke nalik kaišu ručnog sata. Ovog puta, šarka je dizajnirana tako da bude manja, a takođe sadrži i ručno pravljenu šarku koja se pomera u 3 ose, a koju čini 130 različitih mehaničkih delova napravljenih od 5 različitih materijala. Šarka je testirana u laboratorijskim uslovima više od 25.000 puta, kako bi korisnicima Yoga Book tableta obezbedila jednostavnu i glatku tranziciju između različitih režima rada – surfovanje, gledanje, kreiranje i kucanje. Yoga Book sa Android operativnim sistemom dostupan je u zlatnoj ili metalnosivoj boji, dok je Yoga Book sa Windows operativnim sistemom dostupan u karbon crnoj boji.

Pročitajte i tekst:  Samsung slavi 50. rođendan! Šta još možemo očekivati od ovog tehnološkog giganta?