Logitech kupio kompaniju Jaybird

Kompanija Logitech International objavila je da su stečeni uslovi za preuzimanje kompanije Jaybird LLC iz Salt Lake Cityja, u iznosu od 50 miliona dolara u gotovini, s očekivanom dodatnom zaradom do 45 miliona dolara tokom naredne dve godine bazirano na dosadašnjim postignutim ciljevima rasta. Kompanija Jaybird je lider u bežičnim audio uređajima koji su prvenstveno namenjeni sportskom i aktivnom stilu života, a kategoriju ovih proizvoda kompanija je pokrenula još 2006. godine.

jaybird

“Logitech i Jaybird dele zajedničku strast prema ovim proizvodima”, rekao je Bracken Darrell, Logitechov predsednik i generalni direktor. “Impresionirani smo tehnologijom, proizvodima i marketingom koje je Jaybird doneo u ovu industriju. Od sada kao jedan tim možemo unaprediti poziciju audio uređaja na tržištu na osnovu prednosti koju ima marka Jaybird i njihovog znanja o sportskom stilu života u kombinaciji s našom razvijenom tehnologijom izrade i naprednim dizajnom. S markama poput Ultimate Ears i Jaybird u našem portfoliju sada još više rastu potencijali naših kategorija muzičkih uređaja na ukupnom tržištu.”

Judd Armstrong, osnivač i generalni direktor kompanije Jaybird, izjavio je: “Prošli smo neverovatno putovanje. Volimo ono što radimo te ćemo i dalje nastaviti u traganju za inovacijama i donošenju neverovatnih novih proizvoda našim fanovima. Jaybird će imati koristi od Logitechove globalne distribucijske mreže i njihovog moćnog dizajna. Pratili smo kako su povezali izvanredne proizvode marke UE s željama potrošača i oduševljeni smo što postajemo deo tima.”

Pročitajte i tekst:  Logitech predstavio MK850 Performance Combo bežičnu tastaturu i miša

Jaybird je razvio vrhunske bežične audio uređaje za sport kako bi korisnicima osigurao slušanje muzike tokom njihovog aktivnog stila života. Njihovi nagrađivani proizvodi BlueBuds X i, u novije vreme X2 bežične slušalice, veoma su cenjene među aktivnim korisnicima. Bilo da njihovi fanovi vežbaju na padinama, na igralištu, u teretani, ili na ulici, znaju da će uz Jaybird dobiti izvanredno iskustvo slušanja muzike.

Logitech ne očekuje da će ova akvizicija značajno materijalno uticati na njihove FY 2017 planove, zaključeno je na „Analyst and Investor Day“ u martu ove godine. Proces preuzimanja je trenutno podložan uobičajenim završnim odredbama vezanim uz poslovna ugovaranja, a očekuje se će ceo proces biti gotov u narednim nedeljama.