Maxell HDD 500 GB Sea WiFi – Može i bez kabla

Dodatnog prostora nikad dovoljno, naročito kada su telefoni i tableti u pitanju. MicroSD kartice se danas vrlo brzo popune fotografijama i video snimcima, a nismo uvek u prilici da ih prebacimo u cloud. Zato je Maxell osmislio uređaj koji će rešiti sve probleme sa smeštajnim kapacitetom – bežični hard disk.

Maxell HDD 500 GB Sea WiFi_1

Ovaj hard disk nosi oznaku Maxell HDD 500 GB Sea WiFi i autonoman je u pravom smislu te reči. Osim što sa telefonima, tabletima i računarima može da se povezuje bežičnim putem, ne zahteva nikakvo dodatno napajanje za svoj rad jer poseduje ugrađenu bateriju kapaciteta 2800 mAh. Ta baterija obezbeđuje mu autonomiju rada od oko šest časova (snimanja ili reprodukovanja multimedijalnog i ostalog sadržaja).

Bežična konekcija dozvoljava i WiFi hotspot funkcionalnost, a istovremeno tim putem može da opsluži do tri različita uređaja istovremenoih uređaja istovremeno kada je video u pitanju, ili do 8 uređaja istovremeno, kada se sluša muzika, gledaju fotografije ili čitaju dokumenta.

Maxell HDD 500 GB Sea WiFi_2

Povezivanje sa računarom obavlja se putem USB 3.0 konekcije, koja se istovremeno koristi i za dopunjavanje baterije. Za bežično povezivanje hard diska sa telefonima i tabletima neophodno je da se na njima instaliraju odgovarajuće aplikacije, koje postoje za Android i iOS operativne sisteme. Konekcija je direktna i ne troši se Internet protok da bi se ona ostvarila, a razdaljina između HDD-a i povezanog uređaja može da bude do osam metara – idealno da fotografije i video snimke odmah bekapujete bez obzira da li ste na plaži, zimovanju ili planinarenju. Takođe, ako se nalazite kod kuće, pristup disku možete da obavite i preko bežične kućne mreže.

Pročitajte i tekst:  Moćni „Zen3“ AMD Ryzen procesori stižu u Google Chromebook računare

Maxell HDD 500 GB Sea WiFi podiže funkcionalnost eksternih hard diskova na još viši stepen. Potpuno ga prilagođava modernim potrebama i načinu života, uspešno prevazilazeći sva ograničenja standardnih modela eksternih hard diskova.

Specifikacije

Kapacitet: 500 GB, 2.5“
Brzina: 5400 rpm
Keš memorija: 16 MB
Povezivanje: 802.11b/g/n, USB 3.0
Baterija: Li-Ion 2800 mAh

Cena: 7.999 din.
Kontakt: DudiCo