Ekskluzivno: Testirali smo telefon “Motorola One Vision” – Veliki ekran i velika kamera!

Motorola One Vision je najnoviji telefon iz poznate kompanije, koji je specifičan zbog nekoliko stvari. Pripada grupi telefona srednjeg cenovnog ranga i namenjen je korisnicima koji žele dobar kvalitet kamere po umerenoj ceni. Kao bonus, One Vision pripada Android One seriji telefona.

Da se podsetimo, Android One je varijanta Android-a koja je vrlo bliska stock verziji ovog operativnog sistema. Prvobitno je bila namenjena samo entry-level uređajima, ali je ovaj OS obezbeđen i za odabrane modele srednje klase (kojoj pripada Motorola One Vision), kao i za pojedine high-end modele telefona. Najveća prednost koju donosi Android One je što se za telefone koji nose oznaku ovog brenda garantuje da će imati obezbeđene update OS-a u naredne dve godine, dok će sigurnosna unapređenja biti garantovana tri godine.

Ali da se vratimo Motorola One Vision telefonu. On se odlikuje Full HD+ ekranom dijagonale 6.3 inča, sa neuobičajenim, ali veoma praktičnim odnosom stranica – 21:9. Ovaj odnos stranica omogućava da se na ekranu, naročito kada su društvene mreže u pitanju, prikaže više informacija bez potrebe za skrolovanjem, ali i da se preko celog ekrana pogledaju moderni filmovi koji su često snimljeni baš u tom formatu. Ovaj odnos stranica je postignut time što ekran prekriva praktično celu prednju stranu, pri čemu je za prednju kameru upotrebljen kružni otvor. Radi se ultra širokom, tzv. “CinemaVision” displeju koji ima Full HD PLUS rezoluciju. Ovo je inače prvi takav ekran do sada na mobilnim telefonima i predstavlja filmski ili pozorišni format za što bolje iskustvo tokom gledanja sadrdžaja. Kvalitet prikaza na ekranu je odličan i slobodno možemo da se radi o jednom od najboljih displeja u tom cenovnom opsegu.

Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: Huawei nova Y70 i Huawei nova Y90 stižu u Srbiju

Od ostalih karakteristika prvo što zapažamo je svakako elegantni dizajn telefona, koji je trenutno dostupan u 2 trendi boje – safir plava i bronzana, a koje se na specifičan način prelivaju zahvaljujući 4D Corning Gorilla Glass  staklu, kojim je telefon obložen, tako da uređaju daju stilizovan i atraktivan  izgled.   

Poznata je činjenica da su kamere trenutno primarna stvar na mobilnim telefonima i (pored cene) predstavljaju odlučujući faktor za kupovinu telefona. Motorola je na tom polju, kod One Vision modela uspela da napravi odličan posao, jer donosi impresivne hardverske komponente, naročito ako se uzme u obzir cenovni rang. Korisnicima je na raspolaganju dual zadnja kamera koja kombinuje primarnu kameru rezolucije 48 MP i sekundarnu kameru od 5 MP namenjenu za definisanje „dubine“ fotografisanja. Primarna kamera ima optičku stabilizaciju slike, a zasniva se na Sony IMX586 senzoru. Prilikom fotografisanja u dobro osvetljenom ambijentu, slike su odličnog kvaliteta, sa realističnim bojama. Motorola one vision je opremljena do sada najnaprednijim sistemom kamera, koji pokreću veštačka inteligencija u kombinaciji sa zadnjom dual kamerom, koristeći pri tome inovativnu “Quad Pixel” tehnologiju. Optička stabilizacija slike kompenzuje zamućenost na slikama i video klipovima, a opcija “Night Vision”  omogućava da napravite svetle i oštre slike, čak i uslovima izuzetno slabog osvetljenja. Imali smo priliku da isprobamo ovu opciju i zaista smo se uverili da je kvalitet fotografija u mračnim uslovima identičan, ili čak bolji od pojedinih konkurentskih premijum telefona koji koštaju i do 3 puta više. Na prednjoj strani, Motorola One Vision poseduje kameru rezolucije 25 MP, koja obezbeđuje dovoljno kvalitetne selfije, čak i u uslovima slabijeg osvetljenja.

Pročitajte i tekst:  Motorola one vision: moderan dizajn, bezbedan i zaštićen

Telefon se zasniva na Samsung Exynos 9609 čipsetu, sa 4 GB RAM-a i 128 GB prostora za podatke (koji je proširiv putem MicroSD kartice). Na Antutu benchmark-u, postigao je 142159 poena, što je sasvim solidan rezultat za ovu klasu telefona. Ugrađena baterija poseduje kapacitet od 3500 mAh, a zahvaljujući tome što se koristi skoro osnovna verzija Android-a, potrošnja je dobro optimizovana. Čak i uz veliku dinamiku opterećenja, možete da budete sigurni da će izdržati više od jednog dana između dva punjenja. Izuzetno važna informacija je i to da ovaj telefon poseduje i takozvani TurboPower punjač, sa kojim dobijate dodatnih 7 sati korišćenja telefona za samo 15 minuta punjenja.

Sve u svemu, radi se o odličnom telefonu srednje klase koji, zahvaljujući Android One članstvu garantuje da će biti potpuno podržan i u narednim godinama. A veoma važan detalj, potpuna inovacija na našim prostorima, je mogućnost da svi MOTOROLA telefoni, pa tako i ovaj model, imaju jedinstvenu akciju na našem tržištu pod nazivom “Probaj Motorolu”. To konkretno znači da svaki kupac ukoliko iz bilo kog razloga nije zadovoljan telefonom može u roku od 30 dana da ga jednostavno vrati, bez ikakvog objašnjenja. Na taj način kompanija Motorola je obezbedila da apsolutno svi korisnici budu zadovoljni, odnosno da bukvalno ni jedan korisnik ne bude na gubitku. Tako da pored navedenih odličnih karakteristika telefona, i ovo  može biti još jedan od razloga da izaberemo upravo Motorolu One Vison.

Pročitajte i tekst:  U Srbiji omogućeno plaćanje računa i slanje novca preko Vajbera

Cena: 39.990 din.

Kontakt: www.motorola.com

Specifikacije:

Ekran 6.3-inch 21:9 FHD+ LCD, 1080 x 2520 piksela
CPU Samsung Exynos 9609, Octa-core 2.2 GHz
GPU Mali-G72 MP3
Memorija 4 GB RAM, 128 GB storidž, proširivo putem MicroSD kartice (do 1 TB)
SIM Hibridni Dual SIM (jedan slot se deli sa MicroSD karticom)
Kamere Zadnje: 48 MP, f/1.7 (wide), 1/2”, PDAF, OIS
5 MP, f/2.2 dubinski senzor;Prednja: 25 MP, f/2.0;
Baterija Ugrađena, Li-Po, 3500 mAh, 15W TurboPower punjenje
Konekcije Wi-Fi, Bluetooth, GPS, USB 2.0, NFC
Ostalo FM Radio
OS Android 9 Android One
Dimenzije 160 x 71 x 8.7 mm
Masa 180 g