MWC 2017: Samsung predstavio novi Gear VR uređaj

Samsung je u saradnji sa kompanijom Okulus na ovogodišnjem sajmu mobilnih tehnologija (Mobile World Congress) u Barseloni predstavio novi Samsung Gear VR uređaj s upravljačem. Unapređeni Samsung Gear VR s upravljačem proširuje Samsungov ekosistem virtuelne realnosti koji omogućava korisniku jednostavno i unapređeno Gear VR iskustvo. Za optimalnu zabavu i praktičnost, upravljač ima prilagođen dizajn koji omogućava kontrolu jednom rukom kao i unapređenu interakciju pokreta uz minimalne pokrete glave. Upravljač pruža korisnicima raznovrsnost pokreta. Touchpad omogućava bržu selekciju i interakciju sa VR aplikacijom, omogućavajući različite pokrete kao što su prikazivanje, povlačenje i ispuštanje, naginjanje ili pucanje.

Novi Gear VR omogućava manje pokreta jer su dirke koje se nalaze na upravljaču lako dostupne korisniku omogućavajući da se u potpunosti prepusti sadržaju.

Takođe, novi uređaj omogućava sigurno držanje upravljača. Čak i za vreme dinamičnih pokreta, traka pričvršćena za ručni zlob omogućava da upravljač bude sigurno postavljen na ruku korisnika, što čini igranje udobnijim.

„Samsung je fokusiran na postavljanje novih i rušenje postojećih VR iskustava, čineći ih još dostupnijim i donoseći još kvalitetniji korisnički doživljaj“, izjavio je YH Lee, izvršni podpredsednik za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung i dodao:  „Gear VR uređaj s upravljačem proširuje naš ekosistem virtuelne realnosti pružajući korisnicima još unapređenije i potpunije iskustvo bilo da je reč o igranju igara ili gledanju videa.“

Za bogato iskustvo gledanja, Gear VR uređaj s upravljačem nudi 42-milimetarska sočiva, vidno polje od 101 stepen (FOV) i tehnologiju napredne korekcije iskrivljenih slika kako bi se mučnina tokom vožnje svela na minimum. Samsung Gear VR uređaj s upravljačem podržava i micro USB i USB port tipa C sa unutrašnjim konvertorom. Gear VR uređaj ima kaiš na slušalicama koji drži upravljač kada se ne koristi.

Pročitajte i tekst:  Aktuelno: Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji vremenska prognoza brža 10.000 puta

Novi Samsung Gear VR uređaj kompatibilan je sa telefonima Galaxy S7, S7 edge, Note5, S6 edge+, S6 i S6 edge.