Napredne funkcije Samsung Galaxy S7 i S7 edge

U doba apsolutne dominacije selfija i društvenih mreža retko ko odoleva prilici da napravi, dodatno obradi i podeli i fotografiju dobrog provoda, odličnog zalogaja ili doživljanja sa putovanja.

Prateći zahteve korisnika, Samsung je obradovao ljubitelje mobilne fotografije objavljujući najnovije modele Galaxy S7 i S7 edge čija je jedna od glavnih karakteristika kamera koja kreira svetle i oštre fotografije čak i u uslovima lošijeg osvetljenja. Odlične snimke od sada možete napraviti i na muzičkom koncertu, u zatamljenom prostoru ili tokom noćnog obilaska grada.

Za jednostavno beleženje uspomena, najnoviji modeli iz Galaxy porodice su doneli mnoštvo unapređenih funkcija kamere poput lakog fotografisanja u hodu, šireg kadra na panorama slikama kao i originalnog fotografisanja hrane.

Za one korisnike koji su dobri poznavaoci tehničkih aspekata fotografije, Galaxy S7 i S7 edge donose DSLR – mod koji omogućava biranje različitih opcija slikanja poput kontrole ekspozicije ili preciznog podešavanja osvetljenja, a sve u cilju kreiranja vrhunskih fotografija. Takođe, primenom nove Dual Pixel tehnologije i uz korišćenje jednostavne AF funkcije, omogućen je i brzi autofokus u svim uslovima osvetljenja.

Fotografisanje živopisnih boja hrane, domaćih poslastica i majstorskih koktela sada je još jednostavnije. Nove Samsungova „sedmica“ ima „Food – mod“ za sve one koji vole da se pohvale dobrim zalogajem i zabeleže svoja gastronomska uživanja. Do sada je ova opcija mogla naknadno da se instalira, a na novim Galaxy uređajima dostupna je u okviru standardnog paketa.

Pročitajte i tekst:  HONOR 8X dostigao 10 miliona prodatih uređaja

S7, FOTOGRAFIJA U POKRETU

Slikanjem u pokretu, aktuelne panorama fotografije su oživele i dobile potpuno novi stil. Umesto dosadašnjeg jednostavnog panoramskog pogleda na planine, sada je moguće zabeležiti kretanje drveća koja se njišu na vetru kao i ptice koje lete kroz njihove krošnje. Takođe, moguće je uhvatiti i trenutke akcije na fudbalskoj utakmici u širokom kadru. Isti efekat pokreta se može primeniti i na standardnim slikama. Snimajući video, moguće je na jednostavan način zabelešiti pojedinačne momente. U slučaju da zakasnite sa pritiskom na dugme u pravoj sekundi, jednostavno je iz videa izdvojiti najbolji momenat i potom ga odštampati ili podeliti na društvenim mrežama. Uz Galaxy S7 i S7 edge svi ti mali trenuci vredni pamćenja, kao što su bebin prvi korak ili praznični vatromet, ostaju memorisani.

Još jedna unapređena funkcija je i „Hiperlaps“  koja je poboljšana u pogledu kvaliteta slike, stabilnosti i vidljivosti u poređenju sa prethodnom funkcijom brzog pokreta. Hiperlaps, analizom snimljenog video materijala i promenom brzine videa u pokretu, automatski bira okvire i kompresuje video u kraći format.

Pored pomenutih opcija kamere na Samsungovim sedmicama, moguće je dodati i druge zanimljive funkcije. Najbolji primer je funkcija Dual camere. Dok je na prethodnoj verziji bilo moguće uslikati ili selfi ili standardnu sliku, nova verzija je unapređena tako da je simultano snimanje i prednjom i zadnjom kamerom vrlo jednostavno. I to nije sve, simultano uslikane fotografije se mogu sjediniti na jednom ekranu i tako kreirati kratak video klip.

Pročitajte i tekst:  Samsung Galaxy Watch 46mm na poklon uz kupovinu odabranih uređaja

Uz ove napredne funkcije kamere, mogućnosti su mnogobrojne. Uz malo mašte i kreativnosti ovakve fotografije spremne su za „šerovanje“ i obaranje rekorda u lajkovima.