Neuništivi telefon – Oukitel K4000

Može li telefon da zameni čekić? A šta mislite, ko pobeđuje u duelu između bušilice i telefona? Da je bilo koji drugi telefon u pitanju odgovori su jasni i očigledni, ali kada je taj telefon Oukitel K4000, onda mora da se kaže da su u prethodnim rečenicama postavljena trik pitanja. Ne verujete? Molimo vas, pogledajte sledeće YouTube snimke pre nego što nastavite da čitate ovaj tekst:

Oukitel je Kineska kompanija za proizvodnju mobilnih telefona, pametnih satova i sličnih gedžeta koja se krupnim koracima probija i postaje sve poznatija širom sveta. Među modelima telefona svakako se izdvaja model Oukitel K4000 koji je po svemu sudeći najotporniji telefon na svetu. On to može da zahvali izuzetno čvrstom ekranu, ali i pametno osmišljenom dizajnu koji ovaj telefon čini praktično neosetljivim na najrazličitije i veoma teške uslove ekspoloatisanja.

A kada tome dodamo i bateriju od 4000 mAh, dobijamo telefon koji je sposoban da radi bez dopunjavanja od tri do sedam dana (u zavisnosti od upotrebe). Ni ostale karakteristike telefona nisu loše. Poseduje ekran dijagonale 5 inča, četvorojezgarni procesor, 2 GB RAM-a, 16 GB skladišnog prostora, podrška za dve SIM kartice (Dual SIM), dve odlične kamere… Sve to je zaokruženo Androidom 5.0, unapređenim sa nekim za Oukitel specifičnim funkcijama (kao što je aktiviranje određenih funkcija čak i kada je telefon zaključan).

Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: Samsung predstavio Galaxy S24 seriju telefona

Suštinski, radi se o dobro osmišljenom telefonu srednje klase punom prijatnih iznenađenja, među koje možemo da ubrojimo i više nego pristupačnu cenu (23.490 din). Zato nije ni čudo što su u svetu prosto “poludeli” za ovim telefonom, a ne sumnjamo da će sličnu sudbinu doživeti i kod nas.

Oukitel K4000

Oukitel K4000

Detaljne specifikacije:

Dimenzije: 70.6 x 143 x 11 mm
Masa: 208 g
CPU: MediaTek MT6735P ARM Cortex-A53, 1 GHz, Quad core
GPU: ARM Mali-T720 MP2, 400 MHz, Dual core
RAM: 2 GB
Storidž: 16 GB
SIM kartica: Dual slot, Micro-SIM
Memorijske kartice: microSD, microSDHC, microSDXC
Displej: 5 inča, IPS, 720 x 1280 piksela
Baterija: 4000 mAh, Li-Polymer
OS: Android 5.1 Lollipop
Kamere: Primarna 13 MP, Sekundarna 5 MP
Wi-Fi: b, g, n, Wi-Fi Hotspot
USB: 2.0, Micro USB
Bluetooth: 4.0
Navigacija: GPS, A-GPS

Kontakt: www.nt.rs

Cena: 23.490 din.