Nove Sony slušalice MDR-1000X za zvuk po vašoj meri

Kompanija Sony će na popularnom IFA sajmu predstaviti nove slušalice MDR-1000X sa najresponzivnijom funkcijom za ukidanje buke na tržištu. Ovaj model se ističe brojnim unapređenjima, počevši od obrade signala sa ciljem optimizacije funkcije za suzbijanje buke sa unapređenim filterom, preko optimizovane dualne tehnologije za senzor šuma, do novih školjki.

Slusalice MDR-1000X_fotografija 1

Uz premijerno predstavljen režim Quick Attention koji se u trenutku aktivira prislanjanjem ruke na kućište slušalica, nećete propustiti nijednu reč tokom korišćenja slušalica niti morate da ih skinete da biste čuli šta se dešava oko vas. Ovu jedinstvenu mogućnost obezbeđuje nova tehnologija SENSE ENGINE, koja integriše jedinstvenu obradu audio signala i tehnike analize.

Personalizovani optimizator suzbijanja buke (Personal NC Optimizer), analizom oblika glave i načina na koji nosite slušalice omogućava jedinstveno iskustvo svaki put kada slušate muziku ili gledate film. Na raspolaganju je i režim ambijentalnog zvuka (Ambient Sound Mode) koji iskorišćava pun potencijal funkcije za potiskivanje buke omogućavajući slušanje muzike uz propuštanje zvuka koji dolazi spolja.

Takođe, uklonjena je potreba za kablovima uz istovremeno garantovanje odličnog kvaliteta zvuka – Bluetooth tehnologija nudi brzo povezivanje sa telefonom ili muzičkim plejerom, dok LDAC i S-Master HX tehnologije pružaju najviši kvalitet zvuka. Tehnologija DSEE HX, prvi put dostupna za slušalice, nadograđuje kvalitet kompresovane muzike bilo kog formata na kvalitet blizak kvalitetu visoke rezolucije, upravo onako kako je umetnik zamislio.

Pročitajte i tekst:  Samsung Galaxy pametni telefoni i tableti deo Android Enterprise Recommended programa

Tihi dani u kancelariji ili biblioteci ili duga putovanja više nisu problem sa 1000x slušalicama koje nude trajanje baterije od čak 20 sati uz korišćenje funkcije za suzbijanje buke i Bluetooth tehnologije.

Ove slušalice su dizajnirane za stilizovanog putnika, pa ih odlikuje udobnost i odličan izgled, a možete ih i jednostavno sklopiti i spakovati na putu ka sledećoj destinaciji. Dostupne su u dve boje, crnoj i sivo-bež, i dolaze sa dugotrajnom, kožnom futrolom.

Slušalice MDR-1000X biće dostupne od oktobra po ceni od 400 evra.

Izabrane tehničke specifikacije

Model MDR-1000X
Tip Dinamičke, zatvorene
Jedinica drajvera 40mm, kupolasti (CCAW zavojnica)
Osetljivost 103 dB/mW (uključeno napajanje)
98 dB/mW (isključeno napajanje)
Frekventni odziv 4 Hz ~ 40,000 Hz
Impedancija 46 Ω pri 1 kHz (uključeno napajanje)
16 Ω pri 1 kHz (isključeno napajanje)
Baterija DC3.7V : ugrađena litijum-jonska punjiva baterija
Vreme punjenja Približno 4 sata
Vreme korišćenja Kontinuirana reprodukcija muzike: maks. 20 sati (NC ON), maks. 22 sata (NC OFF)

Kontinuirana komunikacija: maks. 24 sata (NC ON), maks. 26 sati (NC OFF)

Režim pripravnosti: maks. 34 sata (NC ON), maks. 120 sati (NC OFF)

Težina (bez kabla) Pribl. 275g
Kabl slušalica Pribl. 1,5m, posrebreni OFC kabl, pozlaćeni mini stereo utikač