Novi Philipsovi monitori sa Ultracolor tehnologijom

Šireći svoj asortiman UltraColor monitora za kućne korisnike, MMD, vodeća tehnološka kompanija i brand licencirani partner za Philips monitore, najavljuje dva nova modela monitora 246E7QDAB i 276E7QDAB koji sadrže inovativnu Ultracolor tehnologiju. Širi spektar boja Ultracolor tehnologije rezultira još prirodnijem izgledu zelene, živopisne crvene i dublje nijanse plave boje, čineći medijsku zabavu, slike pa čak i radne sate živahnijima – sve je dopunjeno odličnim full digitalnim zvukom zahvaljujući ugrađenim zvučnicima. Sa dva nova modela u sjajnoj crnoj boji, gledaocima je osiguran elegantan dizajn u njihovom životnom prostoru.

E7QDAB_1

Inovativni panel za blistave boje

Ultracolor tehnologija donosi izvrsne performanse boja za kućnu zabavu i aplikacije. Podržavajući širi spektar boja, 85% od NTSC spektra za razliku od tipičnih 72%, Ultracolor se proširuje na niz različitih boja za još vernije slike. Za razliku od prilagođavanja ravnoteže boja kroz menjanje postavki softvera, Ultracolor tehnologija deluje kroz stvarnu hemiju u panelu koju omogućavaju inovativno dizajnirana prilagođavanja uzoraka boja. Kao i Ultracolor, E-Line monitori nude 16:9 Full HD 1920 x 1080 rezoluciju za bogate detalje i kontrast, kao i karakteristike Philips Flicker-free tehnologije za ultra-stabilnu sliku koja čuva oči svežima, čak i nakon mnogo sati gledanja u ekran.

Artem Khomenko, menadžer za Philips monitore u Evrope u MMD-u rekao je o novim E-Line monitorima: “Kućni korisnici danas žele monitore sa prikazom boja koji je pre nekoliko godina bio u domenu profesionalaca. Sa Ultracolor monitorima, MMD pruža kućnim korisnicima zaista zadivljujuće boje za zabavu i kućne aplikacije. Takođe smo se pobrinuli da monitori izgledaju dobro te da su više u skladu sa životnim prostorima korisnika nego kancelarijama. “Osim toga, vernije boje mogu rešiti pojedine nedoumice u online kupovini jer omogućavaju korisnicima da vide pravu boju proizvoda koji kupuju, bilo da se radi o autmobilu, odeći ili novoj kuhinji.

Pročitajte i tekst:  Philips predstavlja dva sasvim nova 40-inčna profesionalna monitora

Elegantan izgled

Najnoviji modeli dostupni su u sjajnoj crnoj boji sa istim tankim i elegantnim metalnim postoljem kao i kod drugih modela koji su već na tržištu. Svi imaju ekran od ruba do ruba sa tankim rubom za besprekoran izgled i minimalna ometanja gledanja. Elegantne linije su poboljšane prednjim delom monitora koji ne sadrži tipke na dodir nego ima diskretno postavljenu EasySelect tipku na zadnjoj strani monitora koja omogućava brzo i jednostavno podešavanje postavki ekrana u izborniku na ekranu.

Pametna prilagođavanja

Kako bi korisnicima dali još veći izbor u odnosu na kvalitet slike, monitori uključuju Philips Smart tehnologije: SmartContrast analizira sadržaj koji se trenutno prikazuje na ekranu i automatski prilagođava boje i intenzitet pozadinskog osvetljenja radi dinamičkog poboljšanja kontrasta kao i postizanja najboljih digitalnih fotografija i videa ili upotrebu prilikom igranja igri u kojima se prikazuju tamne nijanse. Tu je i poseban ekonomičan način rada za postizanje odgovarajućeg prikaza svakodnevnih kancelarijskih aplikacija i manju potrošnju energije. SmartImage Lite, ekskluzivna vodeća tehnologija kompanije Philips, takođe analizira sadržaj ekrana i dinamički poboljšava kontrast, zasićenost boja i oštrinu slika za vrhunska radna svojstva ekrana na osnovu odabranog scenarija korisnika.

Stream za pametne telefone

Mobile High Definition Link je audio/video interfejs za direktno povezivanje pametnih telefona i drugih prenosnih uređaja sa ekranima visoke rezolucije. Pomoću opcijskog MHL kabla možete jednostavno povezati svoj mobilni uređaj sa velikim Philips MHL ekranom i gledati vaše HD zapise praćene digitalnim zvukom. Sada možete uživati u igrama, fotografijama, filmovima i drugim aplikacijama sa mobilnog telefona na velikom ekranu, a istovremeno i puniti svoj mobilni uređaj zahvaljujući čemu nećete ostati bez napajanja.

Pročitajte i tekst:  Još samo nedelju dana za besplatan prelazak na Windows 10

Novi Philips monitori biće dostupni u avgustu po ceni od:

246E7QDAB – 23.199,00 din. (bez PDV-a)

276E7QDAB – 32.999,00 din. (bez PDV-a)

 

Tehničke karakteristike:

Vrsta LCD ekrana, veličina IPS technology
Tehnologija pozadinskog osvetljenja W-LED
Veličina ekrana 23.6 inch / 59.9 cm

27 inch / 68.6 cm

Efektivno područje pregleda 246E7QDAB: 521.28 (H) x 293.22 (V)

276E7QDAB: 597.9 (H) x 336.3 (V)

Optimalna rezolucija 1920 x 1080 @ 60 Hz
Ugao gledanja 178° (H) / 178° (V), @ C/R > 10
Osvetljenje 250 cd/m²
Boje prikaza 16.7 million
Spektar boja 85%NTSC/120%sRGB
MHL 1080P @ 30Hz
Praktičnost ·         Power On/Off, Menu, Volume
(HDMI Audio out), Input, SmartImage Lite, Kensington lock, VESA mount (100x100mm)

·         Plug & Play Compatibility: DDC/CI, Mac OS X, sRGB, Windows 8.1 / 8 / 7

Mogućnost povezivanja ·         Signal Input: VGA (Analog ), DVI-D (digital, HDCP), MHL-HDMI (digital, HDCP)

·         Sync Input: Separate Sync, Sync on Green

·         Audio (In/Out): HDMI audio out

Održivost ·         Environmental and energy: EnergyStar 7.0, EPEAT Silver, RoHS, Lead-free, Mercury-free

·         Recyclable packaging material: 100 %

Usklađenost i standardi ·         Regulatory Approvals: CE Mark, FCC Class B, CUEAC, TCO-certified, TUV/ISO9241-307, VCCI, RCM, WEEE, CECP
Kućište Boja: crna

Završna obrada: sjajna