Novi Samsung televizori predstavljeni u pariskom Luvru

Samsung je predstavio nove detalje u vezi sa svojom paletom premium QLED i “The Frame” televizora na događaju organizovanom povodom premijere ovih uređaja u Parizu. Nova QLED linija potvrđuje Samsungovu lidersku poziciju u industriji televizora, sa koje diktira budućnost i definiše napredne, vrhunske tehnologije. Samsung je odabrao Pariz, “grad svetlosti”, kao mesto na kome će predstaviti “televizor svetlosti”, kako je zbog optimalnog osvetljenja i vizuelnog doživljaja nazvan QLED TV. Premijera je održana u muzeju Luvr, kako bi se naglasila Samsungova fokusiranost na novi „lifestyle“ koncept televizora koga predstavljaju dva umetnička dela, Samsung QLED TV i „The Frame“.

“U Samsungu se trudimo da našim korisnicima obezbedimo najnapredniju dostupnu tehnologiju, kako bismo obezbedili doživljaj vizuelnih sadržaja bez premca, kao i vrhunski dizajn koji se uklapa u njihov svakodnevni život,” izjavio je HS Kim, predsednik Divizije ekrana u kompaniji Samsung. “Svojim modernim dizajnom, pametnim funkcijama i kvalitetom slike, naša paleta uređaja za 2017. godinu donosi novu eru televizije.”

The Frame: Novi način gledanja televizije

Samsung se ponovo udružio sa Ivom Beharom, poznatim dizajnerom iz Švajcarske, kako bi korisnicima ponudio elegantno remek delo koje se u potpunosti uklapa u enterijer bilo kog doma. Nagovešten na sajmu CES 2017, “The Frame” je novi pristup koji gledanje video sadržaja u bilo kojoj prostoriji ili okruženju uzdiže na jedan novi nivo.

Zasnovan na inovativnoj tehnologiji, „The Frame“ izgleda kao ram za sliku koji visi na zidu, kada je uključen “umetnički” program rada “Art Mode”. Umesto da se ugasi i postane crn, kao konvencionalni TV uređaj, ekran ovog TV uređaja se transformiše u umetničko delo, omogućavajući korisnicima da izaberu umetnička dela, specijalno dizajnirana za ovaj uređaj. Sa više od 100 ponuđenih umetničkih dela u više kategorija, uključujući pejzaž, arhitekturu, divljinu, akciju, crteže, sigurno je da će se pronaći nešto za svaki ukus i želju. Zajedno sa brojnim opcijama za prezentaciju umetničkih dela, uz odabir boja i okvira i opciono Studio postolje, ovaj uređaj će zaista oplemeniti životni prostor korisnika. Uz to, „The Frame“ je opremljen novim kablom za nevidljivo povezivanje i novim postoljem koje se potpuno priljubljuje uza zid. Na ovaj način korisnicima je omogućeno da televizor okače bilo gde, bez neuglednih kablova ili žica.

Pročitajte i tekst:  Dosegnite novi nivo sigurnosti sa Symantec-om za Office 365

Najnoviji QLED televizori su dizajnirani tako da odgovore na potrebe korisnika i usmereni ka rešavanju tri glavne zamerke koje se od korisnika najčešće čuju kada su televizori u pitanju i to kroz rešenja nazvana Q Style, Q Smart i Q Picture.

Q Picture: Savršena kombinacija svetlosti i boje

Novi QLED TV podiže tehnologiju kvantne tačke na sledeći nivo, svojim unapređenjima u efikasnosti i stabilnosti osvetljenja, kao i proširenim spektrom boja. QLED TV odgovara na sve glavne izazove u vezi sa kvalitetom slike, kao što su ugao gledanja, raspon boja, osvetljenost i jasni kontrast. QLED TV može tačno da prikaže boje i postiže 100 procentno pokriće spektra boja – što je najviši nivo trenutno dostupan na tržištu, čime je zaslužio akreditaciju od strane Verband Deutscher Elektrotechnieker (VD), jednog od najvećih tehničko-naučnih udruženja u Evropi.

Uz to, duboki, raskošni crni tonovi QLED televizora i njegov izraženi kontrast obezbeđuju dosledno iskustvo uživanja u vizuelnim sadržajima bez obzira na nivo osvetljenosti prostorije. Sa QLED TV uređajima, HDR 1.500 omogućava korisnicima da vide svaki sakriveni detalj, upravo onako kako su stvaraoci sadržaja i predvideli, bez gubitka ili distorzije boje.

Q Smart: Unapređenje uživanja u zabavnim sadržajima kod kuće

Samsungovo pametno čvorište – Smart Hub je prošireno, tako da sada nudi još intuitivnije i sveobuhvatnije iskustvo, direktno iz QLED TV uređaja. Unapređeni Samsung One daljinski upravljač sada podržava još veći broj uređaja i donosi mogućnost upravljanja putem glasovnih komandi, za sve Smart TV funkcije. Kada ga upare sa najnovijom Smart View App – aplikacijom za pametne preglede, koja je dostupna za Android ili iOS mobilne uređaje, korisnici će uživati u svom personalizovanom Smart Hub čvorištu.

Pročitajte i tekst:  VIDEO koji će vas uveriti zašto je velična bitna

Uz to, servis TV Plus nudi najlakši i najbrži način da se pronađu, kupe i gledaju najnoviji 4K filmovi i drugi zabavni sadržaji. Novi muzički servis Music takođe omogućava lako pretraživanje i identifikaciju pesama koje je korisnik čuo u pozadini televizijskih programa i filmova.

Q Style: dizajniran da se uklopi u svaki životni stil

Ove godine Samsung je predstavio nove elemente dizajna koji mogu da se uklope u bilo koji dom – bez obzira na stil uređenja enterijera ili raspored prostorija i nameštaja. Sasvim novi kabl za nevidljivo povezivanje – „Invisible Connection“ – pomaže da se iz vidnog polja uklone neugledni kablovi i nered, kroz prefinijeni sistem sa samo jednim kablom. Korisnici sada mogu da dizajniraju svoj prostor pomoću jedinstvenog optičkog kabla koji objedinjuje sve uređaje.

Samsung je takođe predstavio postolje za televizor koje se u potpunosti priljubljuje uza zid, “No Gap Wall-mount, a koje se postavlja za 15 minuta. Za one koji ne žele da postave televizor na zid, dostupna je i cela paleta elegantnih postolja za Samsungove televizore. Dizajnirano u obliku štafelaja, Studio postolje je idealan dodatak za svaki životni prostor inspirisan umetnošću, dok gravitaciono postolje “Gravity Stand” može lako da se okreće, za optimalno uživanje u sadržaju iz bilo kog ugla.