Novi Sony 4K HDR televizori – serija XE70

Nova Sony linija 4K HDR televizora XE70 pravi je izbor za svakoga ko želi da zakorači u fantastičan svet 4K HDR filmskog i televizijskog sadržaja. Uz brojne blokbastere, filmske klasike, popularne i ekskluzivne serije i koncerte dostupne preko servisa Netflix i Amazon Video, 4K HDR se pojavio kao novi standard kvaliteta slike za kućne sisteme za zabavu, sa neuporedivim nivoom detalja, boja i kontrasta, kao i značajno širim opsegom osvetljenosti nego kod drugih video formata.

Modele iz ove serije odlikuje niz Sony tehnologija koje pružaju unapređeno iskustvo gledanja, nudeći najbolje karakteristike 4K HDR prikaza i živopisan zvuk. Svaki sadržaj je prikazan naročito jasno i verno zahvaljujući moćnom procesoru slike 4K X-Reality PRO koji analizira i spaja pojedinačne delove svake scene pomoću posebne baze podataka slika koja nezavisno obrađuje teksturu, kontrast, boju i ivice. Brze sekvence tokom sportskih prenosa ili akcionih filmova ostaju pune detalja zahvaljujući inovativnoj tehnologiji Motionflow XR koja kreira i postavlja dodatne kadrove između postojećih, poredi ključne vizuelne faktore na narednim kadrovima, a zatim izračunava delić sekunde akcije koji nedostaje u sekvencama.

Na raspolaganju su i brojne ekskluzivne zvučne tehnologije. Jedna od njih je ClearAudio+ koja prilagođava ozvučenje televizora za prožimajuće, okružujuće iskustvo i jasniju reprodukciju muzike, dijaloga i efekata bez međusobnog mešanja. Uz DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) tehnologiju, vraćaju se izgubljene komponente frekvencije za prirodan zvuk sa boljim osećajem prostora, što znači da će video sadržaj u niskoj rezoluciji sa Interneta zvučati značajno bolje. Bioskopska S-Force Front Surround tehnologija generiše realističnu jačinu zvuka, kašnjenje zvuka i spektar zvučnih talasa – koristeći samo leve i desne kanale zvučnika – kako bi na prirodan način emulirala trodimenzionalna zvučna polja.

Pročitajte i tekst:  Ovo je gedžet koji će bukvalno svi poželeti da imaju!

Seriju XE70 odlikuje i niz opcija za još ugodnije gledanje televizije. Ugrađena Wi-Fi konekcija omogućava onlajn pristup za uživanje u sadržaju sa servisa Netflix i Amazon Video, sajtova za deljenje video materijala kao što je YouTube, kao i pristup TV programu „na zahtev“ i surfovanje Internetom preko ugrađenog Opera pretraživača. Takođe, korisnici mogu i da strimuju sadržaj preko bežične kućne mreže, bez neurednih kablova. Tri USB porta pogodno postavljena sa strane televizora mogu se koristiti za puštanje digitalnog sadržaja poput muzike, video klipova ili fotografije u različitim kodecima sa bilo koje USB memorije.

Televizori iz ove serije dolaze u 4 veličine ekrana, elegantnog, minimalističkog su dizajna sa uskim ramom aluminijumske završnice i pametnim rešenjem za kablove, zahvaljujući kojem su oni uredno odloženi duž zadnje strane uređaja.

Novi XE70 4K HDR televizori biće dostupni u Evropi od jula 2017. godine. Za više informacija, posetite zvaničan Sony sajt.