Oukitel C3 – pet inča na budžetu

Oukitel telefoni nalaze se na našem tržištu već godinu dana i stekli su odličnu reputaciju. Tome je doprinela njihova niska cena kombinovana sa odličnim karakteristikama i na nekim modelima neočekivanim funkcionalnostima kao što su ogromna baterija (Oukitel K10000), izuzetna čvrstoća (Oukitel K4000)…

Ovog puta predstavićemo vam novi model iz niže klase, koji je direktan naslednik modela Oukitel C2. Oukitel C3 je tek za nijansu skuplji od svog prethodnika i sličnih je karakteristika, ali donosi stvari koje daleko prevazilaze razliku u ceni od 1000 dinara, koliko ona trenutno iznosi u odnosu na C2.

oukitel-c3

Prvo što ćete primetiti je ekran od pet inča izveden u IPS tehnologiji. U ovoj, najnižoj klasi telefona, prava je retkost da se pronađe telefon sa tolikim ekranom. Rezolucija displeja je 720p, što je standard u klasi. Zadnja strana je plastična, ali je završna obrada napravljena u “dijamant” stilu, tako da se svetlost prelama i daje prilično interesantan utisak. Oukitel C3 zbog svoje veličine i oblika lepo leži u ruci i nije težak, pa je zgodan za rad i držanje.

Telefon pokreće četvorojezgarni procesor na 1.3 GHz zasnovan na Mediatek Cortex A7 čipsetu, dok je za grafiku zadužen Mali-T400 grafički čip.  To mu daje sasvim dovoljno snage za sve uobičajene poslove, ali i za igranje čak i zahtevnijih igrica.

Kao i svi Oukitel telefoni i Oukitel C3 je dual SIM model. Jedino što mu možda nedostaje je podrška za 4G, ali očekivati to od telefona ove cenovne klase bilo bi suviše. Radna memorija je 1 GB, dok je skladišni prostor veličine 8 GB, a proširiv je putem MicroSD kartice. Izmenjiva baterija ima 2000 mAh i izdržava ceo dana rada.

Pročitajte i tekst:  IFA 2018 uživo: Motorola x Android One

Prednja kamera je skromnih 0.3 MP, ali uz softversku interpolaciju pravi fotografije od 2 MP, dok je zadnja kamera hardverski 5 MP, pri čemu se uz interpolaciju mogu dobiti i fotografije od 8 MP. U telefonu se nalazi Android 6.0, što je još jedan pomak u odnosu na njegovog prethodnika C2 (koji pokreće Android 5.1).

Kada se sve sumira, možemo da kažemo da Oukitel C3 donosi čak i više od onog što bismo očekivali u najnižoj cenovnoj klasi – veliki ekran, noviji OS i solidnu hardversku pozadinu sposobnu za nesmetano obavljanje uobičajenih poslova.

Kontakt: www.oukitel.rs
Cena: 9.990 din.

Specifikacije:

Ekran: 5” HD IPS, 1280×720 pix
Čipset: MT680 Cortex A7
CPU: Quad-Core 1.3Ghz
GPU: Mali-T400
SIM: Dual micro SIM Dual Standby
Mreže: 2G, 3G
Memorija: 8GB ROM + 1GB RAM
Baterija: 2000mAh
Kamera: Zadnja 5 MP (interpolirano 8 MP), prednja 0.3 MP (interpolirano 2 MP)
OS: Android 6.0 Marshmallow
Ostalo:  Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth V4, GPS, FM radio