Testirali smo “Oukitel K7” – Telefon sa baterijom na steroidima

Oukitel K serija telefona, koja se odlikuje velikim kapacitetom baterije dobila je još jednog predstavnika. Na samom početku moramo da naglasimo da je nomenklatura proizvoda malo promenjena i da, za razliku od prethodnih modela (K4000, K6000, K10000…), kod modela Oukitel K7 nije tako očigledno o kakvoj se bateriji radi. Ipak, ne morate da brinete, u pitanju je model koji po toj osnovi staje rame uz rame sa Oukitel K10000 telefonom, što znači da i on poseduje bateriju od čak 10.000 mAh.

Poznavaoci Oukitel telefona to ipak možda mogu da naslute i bez gledanja u oznaku, jer su ova dva modela prilično slična po dizajnu. Prvenstveno mislimo na izlomljene linije telefona, na masu, kao i na njegovu debljinu koji su nepogrešiv pokazatelj da uređaj poseduje bateriju visokog kapaciteta. Obod telefona napravljen je od magnezijuma, a zadnja strana je izrađena od plastike presvučene pravom kožom, što telefonu daje posebnu dozu ekskluziviteta. Na centralnoj osi zadnje strane postavljena je dual kamera, a odmah ispod nje i senzor otiska prsta.

Prednju stranu najvećim delom pokriva IPS displej dijagonale 6 inča, rezolucije 2160 x 1080 piksela. Telefon pokreće Mediatek procesor srednje klase, a za rad je obezbeđeno 4 GB RAM-a i 64 GB eMMC fleš prostora za smeštanje podataka. Ne možemo da kažemo da se radi o brzinskom šampionu, jer je AnTuTu benčmark dao rezultat od 43542 poena, ali proizvođaču to kod ovog modela nije ni bila namera. Njegova poenta je u dužini trajanja baterije, po čemu gotovo da nema takmaca. Kao i svi Oukitel telefoni i Oukitel K7 je hibridni dual SIM model. To znači da ga je moguće koristiti sa dve nano-SIM kartice, ili u kombinaciji nano-SIM i MicroSD kartice.

Pročitajte i tekst:  Novi Samsung telefon sa četiri zadnje kamere - Galaxy A9, uskoro dostupan u Srbiji

Dual zadnja kamera ima rezoluciju od 13 MP i 2MP, sa sočivima potpisanim od strane Sony-ja, dok je prednja kamera hardverski definisana na 5 MP. Napravljene fotografije su očekivanog kvaliteta za ovu (srednju) klasu telefona, a za zahtevnije korisnike ostavljena je mogućnost da u pomoć priskoče softver koji pomoću određenih filtera može da prilagodi prikaz željenim potrebama. Suštinski, po pitanju očekivanog prikaza fotografija Oukitel K7 ne odskače ni na jednu stranu od većine drugih telefona srednje klase.

Kada je zvuk u pitanju, iako poseduje mono zvučnik, Oukitel K7 nas je prijatno iznenadio njegovim kvalitetom. Zvuk je jasan i bogat srednjim tonovima, a čak daje i naznake dubokih tonova. Dovoljno je glasan, pa ćete retko biti u situaciji da morate da koristite eksterne zvučnike.

Kapacitet baterije od pomenutih 10.000 mAh obezbediće vam minimum tri dana autonomije, čak i ako se „ne skidate“ sa telefona. Za neku prosečnu upotrebu telefona možete da očekujete povećanje intervala između punjenja u opsegu od pet do sedam dana. Inače, da bi se tako velika baterija napunila relativno brzo, neophodan je jak ispravljač. U ovom slučaju on je deklarisan na čak 18W, a punjenje potpuno prazne baterije traje oko pet časova.

Telefon dolazi sa preinstaliranim Android 8.1 operativnim sistemom, na kome praktično sve aplikacije koje smo probali rade tečno i bez zastajkivanja. Možda će se ponekad štucnuti kod igranja najzahtevnijih igara, ali još jednom napominjemo – on nije pravljen da bude brzinski šampion, već da obezbedi dugotrajan rad bez dopunjavanja. Inače, primetili smo da se baterija ne zagreva čak ni pri najvećem opterećenju, što je svakako dodatni plus.

Pročitajte i tekst:  Isprobali smo smo realme 11 Pro 5G – Telefon koji izgleda kao „milion dolara“

Generalno gledano, Oukitel K7 je sasvim solidan telefon uzimajući u obzir šta sve nudi i po kojoj ceni. Sportskim rečnikom on nije pravljen da bude sprinter, već maratonac, koji će svoju snagu rasporediti na duži vremenski period.

Cena: 28.990 din.

Kontakt: Oukitel.rs

Specifikacije:

Displej 6” FHD+ 18:9 IPS 2.5D, 2160 x 1080 piksela, 403 ppi, 1778:1 kontrast
CPU MT6750T ARM Cortex-A53, Octa-core 1.5 Ghz,
GPU MaliT860-MP2 520 MHz
Memorija 4 GB RAM, 64 GB storidž (proširivo microSD karticama kapaciteta do 128 GB)
Kamere Zadnje: 13.0 Mpix + 2.0 Mpix SONY214; Prednja: 5.0 Mpix GC5025
SIM Hibridni Dual SIM (Nano-SIM + Nano-SIM / microSD)
Baterija Ugrađena, Li-Polymer, 10.000 mAh
Ostalo Fingerprint, HotKnot, Super screenshot, Smart Gesture (unlock, motion, float), OTA, OTG
Dimenzije 168 x 78 x 14.5 mm
Masa 302 g