Pametni sat vrhunskog kvaliteta – HUAWEI Watch

U poslednjem izdanju TV emisije o novim tehnologijama POLAROTOR (Polarotor br. 1080) prikazan je elegantni pametni sat, vrhunskog kvaliteta – HUAWEI Watch.

huawei-watch

Radi se o uređaju sa procesorom na 1.2 GHz, memorijom od 512mb RAM-a plus 4 GB integrisane flash memorije, sa visoko kvalitetnim AMOLED ekranom od 1.4 inča, rezolucijiom od 400 x 400 piksela. Ima 286 ppi, što je više od konkurencije, a kontrast ekrana je 10.000 na prema jedan. Ekran je naravno Touch Screen, dakle osetljiv na dodir i plus – otporan na ogrebotine, što je za uređaje ovog tipa više nego bitna karakteristika.

Na prvi pogled Huawei Watch ne odaje utisak da se radi o elektronskom uređaju, odnosno pametnom satu, već podseća na klasične, mehaničke, elegantne satove, a tome doprinosi i mogućnost da na svom displeju može pokazivati razne verzije hronografa i brojčanika. Okvir i kopča sata napravljeni su od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika, što takođe doprinosi eleganciji.

Punjenje baterije sata je vrlo jednostavno, putem specijalne magnetene stanice za punjenje koja naravno dolazi u paketu sa satom, koji se inače isporučuje u prilično atraktivnoj i ekskluzivnoj ambalaži.

Huawei sat je kompatibilan sa svim smart telefonima koji poseduju operativni sistem Android 4.3 ili noviji i Bluetooth 4.1, a kompatibilan je i sa iPhone telefonima, odnosno operativnim sistemima iOS 8.2 i novijim. Tako da ima mogućnost da prima notifikacije o SMS-u, email-u, kalendar-u, aplikacijama, telefonskim pozivima…

Pročitajte i tekst:  Postanite sajberbezbednosni stručnjak za industrije budućnosti - Secur’IT Cup’19

Poseduje i niz inovativnih funkcija kao što su merenje otkucaja srca (pulsometar), ima 6 sensora pokreta plus sensor za merenje atmosferskog pritiska koji detektuju da li korisnik hoda, trči, vozi bicikl, pešači ili spava. Zatim vrši merenje broja koraka, odnosno kilometara koji su pređeni i u realnom vremenu prikazuje broj sagorelih kalorija.

Tu je i vrlo zanimljiva opcija „OK, Google“ kojom glasovno aktiviramo sat i omogućeno nam je komuniciranje sa satom putem glasa, pa simim tim i proveravanje raznih podataka na taj inovativni, a istovremeno i vrlo zabavan način.

VIše informacija na: http://consumer.huawei.com/minisite/worldwide/huawei-watch/