Petal Search – Lako do Google aplikacija na Huawei telefonima

Kao što je svima poznato u poslednjih nekoliko meseci došlo je do velikih promena kada je u pitanju kompanija HUAWEI. Naime, kao osnovni izvor za preuzimanje aplikacija korisnicima je dostupna Huawei AppGallery, u kojoj se već nalazi ogroman broj aplikacija (popularne društvene mreže, razne korisne poslovne i zabavne aplikacije, igrice, domaće i strane vesti, aplikacije domaćih banaka, mobilnih operatora…).  A sada je rešen i drugi deo koji se tiče upotrebe onih aplikacija koje su ovim putem bile nedostupne.

Šta to konkretno znači? Sve aplikacije na koje ste navikli, kao što su Google Maps, Facebook, Instagram, WhatsApp… koje su do sada bile „nedostupne“ na novim Huawei telefonima, sada mogu da se instaliraju i to vrlo brzo i lako, odnosno sa samo nekoliko klikova. To je toliko jednostavno, da prosečan korisnik godovo da neće primetiti razliku u odnosu na njihovu instalaciju sa Google Play prodavnice.

Kako je to moguće? Osim na centralnoj Google-ovoj prodavnici, Google-ove i sve druge aplikacije mogu da se pronađu i na mnogim alternativnim prodavnicama. Međutim, problem je kojim se od tih prodavnica može verovati. Takođe, značajna je i činjenica da se ne nalaze sve aplikacije na svim prodavnicama. Uz pomoć posebnog Huawei sistema za pretragu – Petal Search i njenog dela „Find Apps“, sve te aplikacije se objedinjuju na jednom mestu – kao da je u pitanju Play Store.

Pročitajte i tekst:  Najbolje aplikacije za praznične dane!

Šta je Petal Search? Petal Search može da se instalira sa zvanične Huawei AppGallery prodavnice aplikacija, a ukoliko posedujete neki od telefona iz Huawei P40 serije, on se već nalazi preinstaliran. Preko opcije „Find Apps” u okviru ovog pretraživača moguće je pronaći i instalirati aplikaciju sa nekog od alternativnih izbora, ma gde se on nalazio. Te aplikacije se čuvaju u listi instaliranih aplikacija i uvek je moguće izvršiti ažuriranje na najnoviju verziju. Veoma je bitno i to što korisnici imaju jasan uvid sa kog izvora je koja aplikacija preuzeta i instalirana. Takođe, osim tražene aplikacije, korisniku će biti ponuđene i alternative, koje često nude mnogo više od originala.

Još jedna korisna stvar u vezi Petal Search-a je što ga je moguće instalirati i na telefone drugih proizvođača. Time je vlasnicima praktično svih modela telefona, omogućeno da na mnogo lakši način instaliraju aplikacije sa lokacija koje nisu Google Play prodavnica.

Ukoliko tražena aplikacija postoji u Huawei AppGallery, ta lokacija će uvek biti na vrhu u listi pretrage, a nakon toga će se izlistati ostali rezultati rangirani po relevantnosti. Time je obezbeđeno da se uvek na vrhu pretrage nađu najkvalitetniji rezultati u skladu sa sigurnosnim i bezbednosnim protokolima, kako bi se osigurao najviši standard privatnosti i bezbednosti podataka za korisnike ovog pretraživača.