Platna narukvica kao novi način plaćanja tokom Olimpijskih igara u Brazilu

Visa i Bradesco predstavili su “Pulseira Bradesco Visa”, prvu platnu narukvicu (payment wearable) ove dve kompanije namenjenu brazilskom tržištu, a koja će biti lansirana uoči Olimpijskih igara u Riju 2016. Novi proizvod, koji će biti zvanično sredstvo plaćanja u Riju 2016, inovacija je u beskontaktnom načinu plaćanja bazirana na NFC-u (Near Field Communication), tehnologiji koja unapređuje iskustvo kupovine i pri tom povezuje modu i sport.

Visa wearable

Pulseira Bradesco Visa jedan je od novih načina plaćanja koji će biti dostupan u Riju, nudeći fanovima i posetiocima mogućnost da plaćanje tokom Igara obave jednostavnim klikom ili dodirom. Ova prenosiva narukvica biće ekskluzivno dostupna u Brazilu i prihvaćena na više od milion elektronskih NFC čitača, koji omogućavaju razmenu informacija između uređaja koji se nalaze u neposrednoj blizini. Tokom Olimpijskih igara Rio 2016, 4.000 POS terminala koji će biti instalirani u Olimpijskom selu baziraće se na NFC tehnologiji.

Brazil je jedno od naših najvažnijih tržišta u svetu, pogotovu što je to zemlja koja podržava inovacije. Potrošači koji postaju sve zahtevniji, uvek su u potrazi za inovacijama, jednostavnošću i stvarima koje se uklapaju u njihove svakodnevne aktivnosti i olakšavaju ih. Bradesco Visa narukvica menja korisničko iskustvo i plaćanje čini jednostavnijim”, objašnjava Percival Jatoba, VicePresident of Products, Visa Brazil. „Kao jedan od globalnih lidera u tehnologiji plaćanja sarađujemo sa najvažnijim igračima i programerima u industriji kako bismo ponudili budućnost u kojoj različiti uređaji iz svakodnevnog života omogućavaju obavljanje finansijskih transakcija jednostavno, brzo i sigurno,” rekao je on.

Pročitajte i tekst:  Dejvid Geta - EXIT zvezda čije ime sajber kriminalci najčešće zloupotrebljavaju

U cilju unapređenja korisničkog iskustva, companion app (prateća aplikacija) omogućava potrošačima uvid u transakcije, stanje njihovog računa, blokadu uređaja u slučaju krađe ili gubitka, i dopunu prateće prepaid kartice. Oslanjajući se na sigurnost i pouzdanost Visa platforme, plaćanja izvršena narukvicom zaštićena su istim standardnim sistemima i uslovima koja se primenjuju i na platne kartice.

Tehnologija napreduje, a izazov za nas je da ispunimo očekivanja naših korisnika. Spojiti elektronsko plaćanje i odeću uz usvajanje prenosive tehnologije u skladu je sa ’Bradesco Cartões’ strategijom da ponudi najmodernije proizvode svojim potrošačima”, rekao je Cesário Nakamura, Bradesco Cartões Director.

Inovacija i sigurnost

Bradesco Visa narukvicu jednostavna je za korišćenje – potrebno je samo da je postavite blizu beskontaktnog POS terminala kako biste obavili transakciju. Kako bi olakšali korisničko iskustvo, kupovine u iznosu manjem od 50 BRL (14,43 USD) neće zahtevati unošenje PIN koda.

Pulseira Bradesco Visa narukvica je modernog dizajna i sadrži logotip Olimpijskih igara Rio 2016, otporna je na znoj i vodu kao i slanu vodu. “Oni koji uživaju u vežbanju, noćnom životu ili sportskim aktivnostima biće svedoci funkcionalnosti ovog novog načina plaćanja”, rekla je Martha Krawczyk, Vice President of Marketing, Visa Brazil.

Bradesco je uvek koristio tehnologiju kako bi unapredio svoj odnos sa korisnicima. “Radujemo se da vidimo kako će potrošači reagovati na ovu vrstu mobilnog uređaja. Naš cilj je da osiguramo zadovoljstvo potrošača i ponudimo Bradesco Visa narukvice većem broju klijenata”, zaključuje Nakamura.

Pročitajte i tekst:  Stigao je AMD Software: Adrenalin Edition 2022 i najavljena je FSR 2.0 tehnologija