Predstavljen SONY Xperia M5

Kompanija Sony Mobile danas će u širok spektar svojih uređaja uvesti i novi pametni telefon Xperia M5. Sa svim prednostima koje pruža na polju kamere, dizajna, baterije i celokupnog performansa, telefon potvrđuje vođstvo kompanije na tržištu pametnih telefona.

M5_gold_groupXperia M5 – Sony kvalitet spakovan u jedinstven vodootporan dizajn

Po ugledu na telefon Xperia M4 Aqua i standard i definiciju “super srednje klase” koju je postavio u tehnologiji kamere, Xperia M5 ima još impresivniju zadnju kameru od 21.5 megapiksela kojom ćete omiljene momente uslikati baš kao profesionalac. U slučaju kada ste daleko od objekta slikanja imate mogućnost uveličanja 5x bez zamućenja slike i uz minimalni gubitak kvaliteta.

Ponekad, imate samo jednu šansu da napravite dobru fotografiju. Sa hibrdinim auto fokusom brzine 0,25 sekundi, Xperia M5 obezbediće brzinu i tačnost za fotografisanje trenutaka u deliću sekunde.  Nova hibridna AF tehnologija kombinacija je Phase Detection i Contrast Detection auto fokusa pri brzini koja je vodeća u industriji.

Sa mogućnošću da snima video u 4K, Xperia M5 nudi kvalitet i performanse kompaktne digitalne kamere. Rezultat je oštar, jasan i svetao snimak, svaki put. Mogućnosti kamere se ovde ne završavaju – Xperia M5 ima i moćnu prednju “selfi” kameru od 13 megapiksela, koja takođe ima ugrađen auto fokus i Full HD rezoluciju. Vaši selfiji biće savršeni da ih podelite sa prijateljima i porodicom. Šta više, mnoštvo aplikacija koje kamera ima podići će vaše selfije na viši nivo – uključujući Face in picture, AR mask i Style portrait.

Pročitajte i tekst:  Prototip jedinice za bezbednu komunikaciju u povezanim automobilima

Uz oštar, svetao i živopisan 5-inčni Full HD ekran, vaš omiljeni sadržaj zaista će oživeti pred vama. Mobile BRAVIA® Engine 2 tehnologija zadiviće vas oštrinom i kontrastom ekrana, dok IPS obezbeđuje odličnu preglednost i tačne boje pod bilo kojim uglom.

Jedinstven kao i ostali uređaji iz Sony mobile porodice, Xperia M5 je otporan na vodu i prašinu, sa otvorenim USB ulazom bez poklopca, za brzu i efikasnu konekciju i punjenje. Sa vodootpornim pametnim telefonom kao što je ovaj, ne morate brinuti ni ako se uprlja, jednostavno ga isperite pod mlazom vode. Na kiši ćete uvek moći da ga koristite, bilo da ste pod kišobranom ili ne.

Za lepotu i savršenost u svakom smislu, Xperia M5 karakteriše i dizajn od prvoklasnih materijala svojstven Sony-iju, u OmniBalance stilu, sa elegantnim i uglađenim staklom sa obe strane. Uglovi su napravljeni od nerđajućeg čelika što obezbeđuje postojanost ali i zaštitu od udaraca.

U Xperia M5 ugrađena je jaka i izdržljiva baterija od 2,600 mAh koja traje i 48 sati, tako da nećete brinuti o punjenju baterije svakog dana. Zavidan 64-bitni 2.0 GHz Osta-core procesor koji pokreće MediaTek Helio X10 sa 3 GB RAM memorije omogućava neverovatne performanse i veliku brzinu optimizacije baterije. Ultra brz internet omogućen je putem najnovije 4G mreže, za potpuno uživanje u bilo kom onlajn audio ili video sadržaju.

Telefon će na tržištu u Srbiji biti dostupan od kraja februara.

Pročitajte i tekst:  Samsung predstavio prvi savitljivi telefon - Galaxy Fold, evo kako radi i koje su karakteristike