Premijera telefona Honor 7 Lite u Beogradu

Dolazak pametnog telefona Honor 7 Lite na srpsko tržište najavljen je žurkom u beogradskom klubu “Showroom Live”, a na događaju su osim novog uređaja zasijali i svi prisutni. Nesvakidašnji UV Glow party okupio je predstavnike medija, ekstremne sportiste i body paint umetnice koje su goste iscrtavale specijalnim UV bojama.

  • Senzor otiska prsta
  • Zadnja kamera od 13MP
  • Moćan Kirin 650 čipset
  • Aluminijumsko kućište sa zaštitom od korozije i ogrebotina

honor-7-lite-140616

Dobrim ritmom masu su “zarazili” momci iz break dance grupe Floorthodox, a za vrhunsku muziku pobrinuo se DJ John Belk koji je poznatim klupskim hitovima doveo atmosferu do usijanja.

Kako se već isto veče prepričavalo po društvenim mrežama, premijerom u Beogradu Honor je još jednom dokazao da je, ne samo #najozbiljniji novi brend pametnih telefona na srpskom tržištu, već i odličan domaćin najluđih žurki u gradu.

Honor 7 Lite, koji je u aprilu u Kini predstavljen pod imenom Honor 5C, na srpsko tržište dolazi posle modela Honor 5X i Honor 7, koji su se odlično pozicionirali kod kupaca koji žele uređaj modernog dizajna i vrhunske kreativne tehnologiju.

Dizajniran da traje

Zadnja strana Honor 7 Lite pametnog telefona izrađena je od specijalne legure aluminijuma sa premazom koji pruža trajnu zaštitu od korozije i ogrebotina. Specijalna tekstura ivice ovog telefona korisnicima obezbeđuje jednostavno i sigurno rukovanje.

Kvalitet izrade Honor 7 Lite pametnog telefona ovaj uređaj čini idealnim saputnikom u svakoj avanturi. Namenjen pre svega mladim korisnicima sa dinamičnim načinom života, 7 Lite je dizajniran tako da odoleva oštećenjima spoljnih komponenata čak i kada je ispušten za visine od 1.5 metara, ali i naglim promenama temperature.

Pročitajte i tekst:  Uspon giganta: HONOR Magic V predvodi industriju savitljivih telefona

Novi Honor pametni  telefon posetuje dve antene za prenos i prijem signala. Bez obzira na to gde se nalazite, sistem dualnih antena vašeg Honor 7 Lite sprečiće gubitak signala.

Moćan čipset nove generacije

Honor 7 Lite poseduje 5.2-inčni 1080p displej sa 423 PPI. Opremljen je procesorom Hisilicon Kirin 650 Octa-core 1.7 GHz Octa-core 64-bit i Mali T830 GPU. Interna memorija iznosi 16 GB koju je moguće proširiti do 128GB iz pomoć MicroSD kartica, a RAM memorija je 2GB.

Kirin 650 čipset koristi FinFET Plus 16 nm chip tehnologijom koja mu obezbeđuje daleko bolje performanse nego što to bio slučaj sa uređajima koji su posedovali čipsetove prethodne generacije. GPU Mali-T830 GPU poboljšava gejming iskustvo za čak 100%.

Softver

Korisnički interfejs Honor 7 Lite telefona izgrađen je na Android 6.0 operativnom sistemu. Zahvaljujući  eMMC 5.1 flash memory čipu, telefon odlično funkcioniše – brz je, aplikacije se lako i brzo otvaraju i gejmersko iskustvo je izuzetno.

Senzor otiska prsta

Ovo je jedna od najimpresivnijih karakteristika Honor 7 Lite telefona, ne samo zbog njegove neverovatne brzine već i zbog toga što operativni sistem Android 6.0 poseduje podršku za senzor otiska prsta koji je implementiran i u EMUI 4.1.

Ovaj senzor je moguće programirati na više načina, tako da pomoću otiska prsta možete pokretati kameru, zaustaviti alarm, preuzeti poziv, pokrenuti panel sa notifikacijama itd.

Pročitajte i tekst:  Osam jezgara u Lite verziji – Honor 7 Lite

Izuzetna izdržljivost baterije

Telefon je opremljen baterijom kapacitetom 3000 mAh zahvaljujući kojoj telefon možete bez problema koristiti do dan i po, bez potrebe za dodatnim punjenjem. Softver Honor 7 Lite telefona nudi veliki broj režima uštede baterije.

Kamera vrhunskog kvaliteta

Honor 7 Lite poseduje zadnju kameru od 13 MP, sa makro sočivom širokog ugla koje obezbeđuje besprekornu oštrinu slike čak i prilikom fotografisanja predmeta izbliza. Stručnjaci iz Honora kreirali anti-refleksno sočivo za specijalnim premazom koje umanjuje odsjaj, kao i zamućenje slike usled otiska prsta na sočivu kamere. Prednja kamera od 8MP učiniće da svaki vaš selfi izgleda besprekorno.

Dolazak Honor 7 Lite pametnog telefona očekuje se sredinom jula, a preporučena maloprodajna cena iznosiće oko 230 EUR.

 

Specifikacija:

₋ Kirin 650 chipset sa flagship FinFET Plus 16 nm

₋ Četiri 2.0 GHz high-performance jezgra

₋ Četiri 1.7 GHz high efficiency jezgra

₋ 2GB  RAM i 16GB interne memorije (koju je moguće prošitiri i do 128GB uz pomoć Micro SD kartica)

₋ Baterija od 3,000 mAh

₋ 5.2-inčni Full-HD IPS displej

₋ Zadnja kamera od 13MP sa BSI senzorom, Prime ISP, blicem, HDR mode-om i SmartImage 3.0

₋ Prednja kamera od 8MP sa F2.0 otvorom, uglom od 77° i 4P sočivom