Pripreme za CeBIT 2016

Sajam broj 1 u svetu digitalne tehnologije CeBIT 2016 održaće se u periodu od 14. do 18. marta 2016. godine u Hanoveru (Nemačka). Na predstojećem CeBIT-u biće prikazana najnovija dostignuća i rešenja u okviru osam tematskih oblasti: Digital Business Solutions, ECM, Input/Output Solutions, Internet of Things, Business Process Applications, Business Security, Research & Innovation, Data Center, Communication & Networks.

 

cebit 2016

 

CeBIT je globalni B2B sajam informacionih tehnologija i telekomunikacija koji se održava u Hanoveru od 1986. i okuplja preko 4.000 izlagača i 220.000 stručnih posetilaca iz celog sveta. Jedna trećina posetilaca dolazi na CeBIT sa jasnim namerama za ulaganje, a vrednost ugovorenih poslova tokom sajma prevazilazi 25 milijardi evra. Sve ovo su jasni pokazatelji da se CeBIT ustalio kao najveći globalni sajam B2B orijentacije u svetu informacionih tehnologija.

Vodeća tema predstojećeg CeBIT-a 2016 je “d!conomy: join – create – succeed” i odnosi se na digitalizaciju koja je danas prisutna u svim granama industrije i ključni je pokretač za inovacije u poslovnom i društvenom okruženju. Sajam će akcenat staviti na digitalnu transformaciju, Internet of Things (interenet stvari) i IT bezbednost.
Zemlja-partner na predstojećem CeBIT-u biće Švajcarska, jedna od najinovativnijih svetskih zemalja.

Startapi sada već zauzimaju stalno mesto u srcu CeBIT-a. Od 2015. godine CeBIT je pokrenuo novu platformu SCALE11 u potpunosti posvećenu start-ap zajednici na kojoj je učesvovalo oko 350 startapa. SCALE11 je sjajna prilika za mlade kompanije da pronađu potencijalne klijente, partnere, investitore i mentore. Naredne godine ova platforma će još intenzivnije pružiti podršku startap ekosistemu kroz niz „pitching“ sesija, forume, radionice i “speed-dating” susrete između startap kompanija i ključnih IT igrača.

Pročitajte i tekst:  Nova verzija rešenja Kaspersky Endpoint Security for Business

Srpsku IT industriju u Hanoveru 2016. predstaviće četiri samostalna izlagača: Geneko, HCP, FSD i Galeb Group, a u toku su prijave i drugih preduzeća. U planu je i zajednički nastup domaćih startapa u okviru SCALE11 platforme, uz podršku Sekretarijata za privredu Grada Beograda i Privredne komore Beograda.

Paralelno sa sajamskom izložbom u Hanoveru održaće se i jedna od najvećeih svetskih IKT konferencija CeBIT Global Conferences koju karakterišu prezentacije i forumi koji se bave svim ključnim pitanjima sa kojima se susreće digitalna ekonomija. Više od 200 kvalitetnih predavača iz poslovnog sveta, politike i nauke upotpuniće 100-časovni program konferencije. Među govornicima koji su inspirisali publiku u Hanoveru prethodnih godina bili su i Steve Wozniak (osnivač Apple), Jimmy Wales (osnivač Wikipedia), Kevin Mitnick (nekada najtraženiji haker na FBI listi, a danas borac za IT sigurnost), Eugene Kaspersky, novinar Glenn Greenwald Edward Snowden, a organizatori najavljuju podjednako zanimljiv konferencijski program i za 2016. godinu.

Detaljnije informacije o sajmu CeBIT mogu se pronaći na sajtu: www.cebit.de/home ili u zvaničnom predstavništvu hanoverskog sajma u Beogradu, firmi ProExpo.

 

Kontakt:

ProExpo d.o.o.

Telefon: 011 2659 210

E-mail: info@proexpo.co.rs