Pripreme za CEBIT 2018 – Novi izgled i nova struktura sajma

CEBIT pripreme za sezonu 2018 su uveliko u toku kada nas očekuju značajne promene: novi tematski miks sa potpuno novim izgledom i energijom. CEBIT 2018 biće potpuno redefinisan, počev od samog termina održavanja, preko trajanja, hala koje će zauzimati pa sve do same strukture sajma. Novi CEBIT biće poslovni festival digitalizacije i inovacija koji će se ubuduće održavati tokom 5 dana u junu.

Premijerno, svoje prvo letnje izdanje CEBIT će doživeti od 11. do 15. juna 2018. godine u Hanoveru. Oliver Freze, član predsedništva kompanije Deutsche Messe Hannover izjavio je povodom toga: “Moć digitalizacije da transformiše način poslovanja kompanija, kao i načine na koje ljudi reaguju na tehnologiju na poslu i kod kuće dovodi do fundamentalnih promena u celoj ekonomiji i samom jezgru društva. Iz ovih različitih aspekata i činjenica koje donosi digitalizacija rodila se i ideja o novom CEBIT-u koji od svojih najranijih početaka prati trendove kojim se kreće IT industrija.”

Novi CEBIT čine četiri važne celine. Prva je d!conomy – platforma namenjena za B2B predstavljanje i povezivanje kompanija koja će trajati 3 dana, od utorka do četvrtka (12-14. jun). Ovo je mesto gde izlagači mogu predstaviti svoja digitalna rešenja, a  izbor tema je širok, od digitalnih kancelarija, preko upravljanja podacima, IT sigurnosti, uređaja i infrastrukture do uzbudljivih digitalnih tema, uključujući veštačku inteligenciju, Internet of Things (IoT), humanoidne robote, autonomne sisteme i virtuelnu realnost.

Pročitajte i tekst:  Čuvena svetska teniserka postaje deo Motorola porodice

Druga celina – d!tec fokusira se na digtalnu budućnost i u okviru nje će se predstaviti startapi i inovativne kompanije koje nude nove, disruptivne poslovne modele. Tokom 4 dana sajma (od utorka do petka) ovde će cvetati preduzetnički duh digitalnog doba. Toliko isto će trajati i d!talk – platforma za razmenu znanja, pionire digitalizacije, globalne mislioce i poslovne eksperte. Sa velikom centralnom binom za ključne govornike i više od deset manjih rasutih po ostalim halama, d!talk je CEBIT-ov centar za dijalog o digitalizaciji i kao takav glavni izvor znanja i inspirativnih vizija za budućnost.

Veliku novinu sajma predstavlja d!campus, tzv. “srce CEBIT-a” koji će se dešavati na otvorenom i činiće festivalski deo CEBIT-a sa binama za nastupe bendova i DJ-eva, kioscima sa raznovrsnom hranom, uličnim umetnicima, rolerkosterima i ostalim zabavnim sadržajima. Od utorka do petka (12-15. jun) d!campus će biti idealno mesto za povezivanje i razmenu iskustava u opuštenoj, festivalskoj atmosferi.

Ponedeljak kao prvi dan CEBIT-a biće rezervisan za medije, političare i veče dobrodošlice za firme. Izložbeni deo programa biće otvoren svakog dana od 10h do 19h dok će d!campus biti otvoren do 23h, a ulaznica za sajam važiće za sve četiri oblasti. U petak, poslednjeg dana sajma, biće otvoreni d!tec, d!talk i d!campus i cene ulaznica biće povoljnije jer je planirano da to bude dan za širi krug posetilaca, krajnjih potrošača i entuzijasta, prilika za upoznavanje novih tehnologija, komunikaciju i druženje na otvorenom. Digitalni petak uključiće i posebne događaje, kao što su hakatoni, trke dronova i regrutne događaje za studente i mlade profesionalce.

Pročitajte i tekst:  Čak 87% korisnika bi delilo lične podatke za besplatne digitalne usluge, uprkos zabrinutosti za privatnost

Redizajnirani CEBIT prati i novi logo sajma, sa novim fontom i novim sajtom. Kompanije koje žele da učestvuju na sajmu mogu se već sada prijaviti putem sajta sajma, a zainteresovani posetioci imaju mogućnost da nabave ulaznice po nižoj povoljnijoj ceni do 15. avgusta. Više informacija na zvaničnom sajtu sajma www.cebit.de