Rast prodaje EPSON štampača sa ink tank sistemom

Kompanija Epson je objavila da je sa ink tank štampačima visokog kapaciteta postigla prodaju od 15 miliona jedinica širom sveta, što dokazuje uspeh ovog revolucionarnog sistema. Epson je prvi put lansirao ink tank štampače velikog kapaciteta u oktobru 2010. godine u Indoneziji. Kao pozitivan odgovor na ovaj koncept, ink tank štampači velikog kapaciteta pojavili su se u 150 zemalja i regiona.

Ovaj novi tip štampača je ostavio značajan utisak na tržište. To je posebno primetno na tržištima u razvoju, gde prodaja ove serije čini oko 10% ukupne prodaje štampača (laserskih i inkdžet štampača), što je oko 45 miliona jedinica. Epson predviđa kontinuirani rast prodaje i u ovoj godini, pri čemu će udeo Ink Tank System štampača u ukupnoj prodaji Epson inkdžet štampača na globalnom nivou iznositi 40%, dok je taj procenat prethodnih godina3 iznosio 30% i 35%.

Epson printerKompanija Epson veruje da je na uspeh ink tank štampača uticalo nekoliko faktora. Tankovi za mastilo velikog kapaciteta su namenski napravljeni i potpuno su integrisani, što znači da obezbeđuju pouzdano funkcionisanje bez nereda. Takođe, dodatna pogodnost je što korisnik može dopuniti rezervoare sa mastilom i štampati hiljade stranica bez prekida (umesto obnavljanja kertridža u više navrata). Još jedan važan faktor je isplativost jer, zbog činjenice da dolaze u paketu sa bocama za mastilo velike zapremine, ovi štampači mogu da ponude veoma nisku cenu štampe.

Pročitajte i tekst:  Epson održao Business Partner konferenciju u Beogradu

Koiči Kabota, izvršni direktor u kompaniji Epson, izjavio je: “Sa 15 miliona prodatih jedinica, sa ponosom tvrdimo da je ovaj novi koncept dokazao svoj uspeh. U Epsonu smo uvek smatrali značajnim da svojim korisnicima ponudimo širok izbor, tako da oni mogu da pronađu proizvod koji odgovara njihovim potrebama. Klijenti traže namensko, pouzdano, ekonomično rešenje za štampu velikih tiraža, a naši inovativni ink tank štampači velikog kapaciteta pružaju odgovor na ove zahteve i rezultati svedoče o tome.”