Sačuvajte nezaboravne uspomene uz novi Sony Action Cam

Kompanija Sony predstavila je novi model 4K Action Cam kamere koji spaja celokupnu ekspertizu kompanije u oblasti snimanja. Ovaj uređaj obećava nesvakidašnje video iskustvo i beleži filmove koje će korisnici sa ponosom čuvati i deliti sa budućim generacijama. Novi 4K model FDR-X3000R poseduje mnoštvo tehnologija koje do sada nisu bile dostupne za POV (Point of View) kamere, uključujući Sony patentiranu Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS) stabilizaciju slike koja je već prisutna kod premium Handycam kamkordera i prvi put je adaptirana za Action Cam modele.

B.O.SS tehnologija obezbeđuje korisnicima da se koncentrišu na aktivnost kojom se bave, bez brige o podrhtavanju pri snimanju. Bilo da snimate iz ruke ili montirate kameru na bicikl ili automobil, uz opcione aksesoare, rezultat će uvek biti znatno efektivnija stabilizacija slike u poređenju sa postojećim modelima. Stabilizacija slike kompenzuje i snažno podrhvatanje kamere, a može se koristiti i tokom snimanja u 4K rezoluciji, kao i u režimima snimanja pri visokim brzinama.

SonyActionCam2016

Novi model odlikuje i najnoviji Live-View daljinski upravljač koji je približno 30 odsto manji od svog prethodnika i može se, uz korišćenje dostupnog adaptera, nositi na opcionim dodacima za montiranje kao što su dodatak za montiranje na ručke upravljača (Handlebar Mount, model VCT-HM2), traka na ručnom zglobu, drška za snimanje (Shooting Grip, model VCT-STG1) ili novi ručni držač (Finger Grip, model AKA-FGP1) čija je glavna prednost mogućnost kontrole podešavanja, uključujući uključivanje i isključivanje kamere i započinjanje i zaustavljanje snimanja, bez potrebe za dodirom samog uređaja. Korisnici takođe mogu da kontrolišu kameru preko svojih pametnih telefona i tableta pomoću besplatne aplikacije PlayMemories Mobile. Novu Action Cam kameru i Live-View daljinski upravljač odlikuje sličan korisnički interfejs i meni, sa jasnim prikazom podešavanja kamere koji pojednostavljuju navigaciju između menija i prilagođavanje podešavanja.

Pročitajte i tekst:  Honor 10 od danas dostupan u Srbiji, evo koja je cena

Ovaj model nudi i opciju beleženja fotografija od približno 8,3 megapiksela za spektakularne time-lapse filmove u 4K rezoluciji uz besplatni PC softver Action Cam Movie Creator. Ovaj softver omogućava i deljenje sadržaja sa prijateljima koji će vam zasigurno pozavideti na avanturama.

Zahvaljujući brojnim Sony inovacijama, ovaj uređaj krase kako jednostavnost korišćenja, tako i izvanredni rezultati. BIONZ X procesor, inače prisutan kod premium ɑ7 fotoaparata, prilagođen je sada i za Action Cam kameru. Exmor R CMOS senzor tip 1/2.5 od 8,2MP sa velikim pikselima, prilagođen aspektu slike 16:9, uparen sa novim širokougaonim ZEISS Tessar objektivom, daje prirodniju sliku sa značajno umanjenom distorzijom u odnosu na prethodne modele. Kombinacija senzora i procesora omogućava puno očitavanje piksela bez spajanja piksela, za verniji prikaz boja i umanjen efekat nazubljenih ivica. Možete beležiti 4K video zapise pri brzini od 1000Mbps, Full HD zapise pri brzini od 50Mbps u XAVC S formatu, dok stereo mikrofon pruža oštar i jasan zvuk uz pomoć funkcije koja redukuje zvuk vetra (Wind Noise Reduction) i daje vam priliku da snimite upravo onaj audio zapis koji želite.

Popularne odlike postojećih Action Cam kamera zadržane su i kod novog modela. Među njima su prilagođavanje ugla na opciju „široko“, „srednje“ i „usko“ i glatko uvećanje od 3 puta, u zavisnosti od režima snimanja. Takođe, dostupan je i režim ciklusnog snimanja (Loop Recording), snimanje u Full HD rezoluciji pri 100p za neverovatne usporene snimke, prenos uživo preko platforme Ustream, režim Burst Shooting i mogućnost manuelnog podešavanja balansa bele boje i automatskog pomeranja ekspozicije. Osim toga, telo uređaja je otporno na prskanje i dolazi sa potpuno vodootpornim kućištem za podvodno korišćenje (MPK-UWH1) na dubini do 60 metara.

Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: Predstavljena HUAWEI Mate 40 serija telefona

Korisnicima je na raspolaganju i priključak za tronožni stativ, koji se može koristiti i za brojne dodatke bez potrebe za adapterom ili kućištem, a svi terminali su postavljeni na zadnjoj strani kamere, što olakšava upotrebu HDMI, Micro USB i ulaza za mikrofon, čak i tokom korišćenja kamere sa brojnim aksesoarima.

Opcija Highlight Movie Maker automatski bira selektovane delove snimka, akcione scene, a sada koristi i detekciju lica za kreiranje kratkog filma, kome se može dodati i pozadinska muzika. Zahvaljujući ugrađenom GPS sistemu, na snimku se očitavaju podaci o brzini i lokaciji snimanja i generiše se dodatni video fajl koji prikazuje vašu rutu i informacije o brzini, pa imate priliku da izuzetno precizno zabeležite svoje avanture.

Predstavljena su i dva nova dodatka koja savršeno odgovaraju modelu FDR-X3000R. Ručni držač (Finger Grip, model AKA-FGP1) nudi jednostavan pregled i pruža mogućnost korišćenja akcione kamere jednom rukom uz Live-View daljinski upravljač, kao i opciju naginjanja kamere do približno 120 stepeni za neobične uglove snimanja odozgo ili odozdo. Filter MC Protector (AKA-MCP1) pruža dodatnu zaštitu objektivu od prljavštine, prašine i ogrebotina pri korišćenju bez podvodnog kućišta, dok AR premaz daje odličan kvalitet slike i otporan je na vodu i mast.

Isporuka novog modela FDR-X3000R će početi u novembru 2016. godine po ceni od €600, a kompletni tehnički detalji su dostupni ovde. Isporuke dodataka AKA-FGP1 i AKA-MCP1 će takođe početi u oktobru, po cenama od €25, odnosno €35.

Pročitajte i tekst:  Zašto je ova sedmica jedana od uzbudljivijih za gamere i Ray Tracing tehnologiju