Samsung otvara novi evropski centar za prodaju klima uređaja u Amsterdamu

Samsung je najavio da će otvoriti evropski centar za prodaju klima uređaja “Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE)” u Amsterdamu, koji će početi sa radom u januaru 2017. godine. Očekuje se da će ovaj specijalizovani prodajni centar za klima uređaje unaprediti prodajne aktivnosti koje su se ranije odvijale u svakom od prodajnih centara u 17 zemalja Evrope.

living_room_cam01_a3050_open

Ovaj potez je deo Samsungovih planova da proširi svoje poslovanje na evropskom tržištu u segmentu klima uređaja. Kompanija procenjuje da će Evropa biti drugo najveće tržište klima uređaja na svetu u domenu B2B (business to business) poslovanja. Ovo tržište je tokom ove godine već pokazalo stabilan rast od 3,6 milijarde američkih dolara, a predviđa se da će ta vrednost do 2020. dostići 4,2 milijarde američkih dolara.

Samsungova divizija za sisteme za klimatizaciju već je uhvatila zalet sa nekoliko značajnih novih proizvoda, uključujući inovativnu plafonsku kasetu 360 Cassette i DVM (Digital Variable Multi, digitalni varijabilni višestruki klima uređaj) koji su prikazani na Globalnom forumu klima uređaja u oktobru 2015. godine.

“Naša inovativna rešenja za klimatizaciju, vodeća u svetu, uključujući i inovativni uređaj 360 Cassette prepoznata su kao rešenja koja će promeniti pristup na tržištu sistema za klimatizaciju,” izjavio je Bjung-sam Suh, šef Divizije za digitalne kućne aparate kompanije Samsung. “Cilj nam je da udvostručimo prodaju klima uređaja u Evropi do 2020. godine, a to ćemo postići specijalizovanim pristupom radu i osnaživanjem tržišta.”

Pročitajte i tekst:  Samsung predstavio bešumne i ekološki prihvatljive klima uređaje

SEACE će biti pionir specijalizovane distribucije koja će obezbediti podršku i obuku iz oblasti ovih tehnologija i unaprediti usluge tako da se ostvari sinergija koja će omogućiti zajednički poslovni uspeh sa partnerima u Evropi.