Samsungov KNOX najbolja mobilna bezbednosna platforma

Samsung je objavio da je prema Gartnerovom izveštaju najnovija verzija bezbednosne platforme Samsung KNOX 2.6 dobila najveći broj ocena “strong” među svim platformama za bezbednost mobilnih uređaja. U izveštaju pod nazivom “Bezbednost mobilnih uređaja: poređenje platformi” upoređuju se centralne bezbednosne funkcije operativnih sistema ugrađenih u dvanaest platformi za mobilne uređaje kao i mogućnosti upravljanja poslovanjem.

Samsung-KNOX_Galaxy-S7-edge

“Stručnjaci koji se bave bezbednošću moraju da donose odluke na osnovu pouzdanih informacija o primeni softvera za upravljanje ili aplikacija za bezbednost mobilnih uređaja, ili o tome da li mogu da se oslone na bezbednosne kontrole različitih uređaja. Ova ocena zasniva se primarno na bezbednosnim zahtevima za mobilne uređaje i poredi najpopularnije platforme za mobilne uređaje prema tim zahtevima”, navodi se u Gartnerovom izveštaju.

“U današnjem okruženju u kojem mobilni uređaji imaju prioritet, privatnost i zaštita podataka su integralne komponente svih mobilnih aplikacija i servisa, a KNOX je gotova bezbednosna platforma sa hardverskim zaključavanjem, na kojoj je moguće razviti mnoge aplikacije za mobilne uređaje sa snažnom bezbednošću i zaštitom privatnosti na hardveru koji obezbeđuju Samsungovi pametni telefoni. Ponosni smo što je Gartner dao ocenu “strong” KNOX platformi za mnoge aspekte njenih bezbednosnih funkcija”, izjavio je Indžong Ri, izvršni potpredsednik i šef Odeljenja za istraživanje i razvoj, softver i servise pri Diviziji za mobilne komunikacije kompanije Samsung.

Gartner je Samsungovoj KNOX platformi dao najveći broj ocena “strong” među svim platformama za korporativno upravljanje bezbednošću. Ova platforma takođe je jedina koja je dobila istu ocenu za svaku bezbednosnu kontrolu koja je navedena u kategoriji “korporativno upravljanje bezbednošću”. Time se potvrđuje Samsungova liderska pozicija u kategorijama kao što su postupci autentifikacije, upravljanje enkripcijom, Jailbreak/Root zaštita i ocenjivanje aplikacija.

Pročitajte i tekst:  Novi Samsung Galaxy S22 i S22+ donose revolucionarnu kameru za fotografisanje i danju i noću

Samsung KNOX obezbeđuje uređaje spremne za poslovnu primenu sa ugrađenom bezbednošću odbrambene klase, spremne za upotrebu čim se otpakuju. Samsung KNOX, čija osnova leži u samom hardveru uređaja, štiti uređaj od trenutka kada se prvi put uključi, pa kroz ceo rad i pokretanje neke aplikacije. Najnovija verzija Samsungove bezbednosne platforme dostupna je na uređajima Galaxy S7 i S7 edge.

www.samsungknox.com