Sasvim novo putovanje uz SAMSUNG Connect Auto

Samsung pomaže vozačima da krenu na jedno sasvim novo putovanje, svojim pionirskim rešenjem za povezivanje automobila preko interneta, “Samsung Connect Auto”. Donoseći dobrobiti i za potrošače i za preduzeća, Samsung obezbeđuje ekosistem usluga i proizvoda koji će omogućiti bezbednije i zabavnije iskustvo u vožnji. Potrošači dobijaju dodatni komfor saznanjem da je njihovo vozilo bezbedno, dok preduzeća dobijaju na produktivnosti kroz instrumente i servise za upravljanje voznim parkom.

Samsung Connect Auto_02

Samsung Connect Auto” se priključuje direktno u OBD II port ispod volana. On koristi upozorenja u realnom vremenu kako bi korisnicima pomogao da poboljšaju svoje navike u vožnji, uključujući veću ekonomičnost u potrošnji goriva, dok istovremeno omogućava putnicima da budu stalno povezani na internet preko Wi-Fi veze dok su u pokretu. Za sigurnost ovog rešenja odgovoran je Samsung KNOX, vodeća Samsung platforma za bezbednost mobilnih uređaja.

Osnovu “Samsung Connect Auto” platforme čine KNOX zaštita kao i Tizen OS. Samsung KNOX donosi bezbednost, od hardvera preko softvera, uključujući aplikacije. Prioritet koji se daje bezbednosti upravo je ono što razlikuje “Samsung Connect Auto” od ponuda konkurenata. Stručnjaci koji se bave razvojem softvera mogu da iskoriste Tizen i Samsungov SDK (softvare development kit) kako bi dalje razvili dodatne servise. Samsung takođe promoviše bezbedne navike u vožnji, korišćenjem “geo-fencing” sistema za upozorenja na osnovu geografske lokacije, kao i algoritama za ocenu vozača. U slučaju nesreće, šalje se hitno obaveštenje na kontakt adrese koje je zadao vozač, a obezbeđuju se i servisi za slučaj nesreće. Aplikacija “Find My Car” (pronađi moj auto) pomaže u lociranju automobila u stvarnom vremenu preko LTE i GPS mreža.

Pročitajte i tekst:  Technics predstavio nove DJ slušalice EAH-DJ1200 na sajmu IFA 2019 u Berlinu

 Moćan WiFi LTE hotspot omogućava pristup internetu za više korisnika, kako bi putnici u automobilu puštali zabavan sadržaj direktno sa interneta i igrali igrice na internetu. Analiza ekonomičnosti potrošnje goriva pomaže vozačima da troše manje goriva, korišćenjem zaštićenih algoritama koji analiziraju pređeni put, vreme na putu i cenu goriva po galonu – što je vredna pomoć za sve koji rade u oblasti transporta i logistike.

Virtuelni mehaničar sprovodi inteligentne provere statusa automobila preko porta za dijagnostiku, kako bi preporučio usluge održavanja i popravke koje nudi mreža specijalizovanih servisa. Ovo omogućava brzo obaveštavanje o performansama i smanjuje troškove popravke.

Vozači mogu da koriste i opciju “Usage-Based Insurance” (UBI) za ponude za osiguranje zasnovane na profilu upotrebe, tako što će poslati podatke koje je vozilo snimilo i dobiti ponude za osiguranje.

Za profesionalce koji su često na putu, arhiva putovanja automatski generiše izveštaj koji stiže na mejl, kako bi korisnicima olakšao praćenje troškova ako putuju zbog posla, što obezbeđuje efikasnost poslovne mobilnosti.

Samsung radi na razvoju novog partnerskog ekosistema prevoznika, osiguravajućih društava, operatera pomoći na putu i mreža za održavanje puteva. Uz to, udruživanjem sa proizvođačima automobila, Samsung pomaže da se premosti jaz između automobilske industrije i sveta mobilnih komunikacija. Kompanije koje trenutno učestvuju kao deo Samsungovog povezanog ekosistema za vozila obuhvataju kompanije Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum i Willis Towers Watson.

Pročitajte i tekst:  Huawei osvojio prestižnu nagradu Društva Srbije za odnose s javnošću