Sony Action Cam HDR-AS50

Kompanija Sony predstavila je novi Action Cam model HDR-AS50 koji vam omogućava da zabeležite svaki detalj adrenalinskih akcija na kopnu, u vazduhu ili u vodi, kao i da zahvaljujući superiornom HD kvalitetu slike ponovo proživite svaku avanturu baš kao da ste na licu mesta.

Zahvaljujući CMOS senzoru od 11,1 megapiksela sa pozadinskim osvetljenjem uparenim sa ZEISS Tessar objektivom,vaši snimci biće zabeleženi u kristalno čistoj visokoj rezoluciji. Model HDR-AS50 koristi unapređenu Steady Shot funkciju stabilizacije slike koja je tri puta efikasnija u odnosu na prethodne modele i omogućava kvalitetne video zapise bez podrhtavanja, bilo da snimate moto kros ili pejzaže iz vazduha. Efekti stabilizacije slike naročito su primetni protiv vibracija niske amplitude poput onih koje izazivaju dronovi ili helikopteri na daljinsko upravljanje radio vezom.

Ovaj model nudi opcije „angle setting“ i „zoom setting“ za podešavanja ugla polja na široki i uski ugao, čime je omogućemo savršeno kadriranje u svakoj prilici uz manju distorziju slike, bez obzira na ugao. Kako biste se još više približili akciji, na raspolaganju vam je novi unapređeni zum za glatko kretanje i uvećanje do tri puta.

sony action cam1

Telo modela HDR-AS50 je redizajnirano, dok je unapređen i sam korisnički interfejs za još intuitivnije korisničko iskustvo. Takođe, model omogućava brzo podešavanje pomoću tastera i ikonica, što je naročito korisno tokom snimanja ključnih trenutaka, kao i upravljanje kamerom preko tableta i mobilnih telefona ili uključivanje/isključivanje uređaja korišćenjem aplikacije PlayMemories Mobile.

Kamera poseduje i USB ulaz sa zadnje strane uređaja koji nudi opciju povezivanja i napajanja uređaja preko mobilne baterije, čak i kada je priključena dodatna oprema, kao i tokom snimanja. Još jedna novina kod novog Action Cam modela je i utičnica za stativ, pa vam adapter više nije neophodan.

Pročitajte i tekst:  AMD kupio Xilinx – najveća akvizicija u istoriji poluprovodničke industriji

Kompanija Sony je u novi model HDR-AS50 uvrstila i unapređenja koja su inicirali sami korisnici. Predlozi korisnika uključuju prilagodljive i pojačane zvučne signale, kao i tri signalne lampice na gornjoj, prednoj i zadnjoj strani uređaja koji omogućavaju da se bolje uoče podešavanja kamere u specifičnim situacijama, npr. prilikom nošenja kacige ili dok je kamera montirana na stativ ili ručke upravljača.

Model HDR-AS50 pruža brojne funkcije za snimanje za još uzbudljiviji video sadržaj. Iako kamera nudi mogućnost snimanja samo u HD formatu, funkcija Time-lapse Capture omogućava intervalsko snimanje fotografija od 8MP koje se mogu spojiti u neverovatan 4K time-lapse film korišćenjem softvera Action Cam Movie Theatre. Ovi filmovi mogu takođe biti kreirani u Full HD formatu korišćenjem aplikacije Action Cam.

Kamera ima mogućnost snimanja brzinom od 50Mbps korišćenjem XAVC S formata, koji omogućava beleženje video zapisa kompleksnijih situacija sa izuzetnim nivoom detalja. Novi model, takođe, omogućava da tehnikom usporenog snimanja dodate i kreativnu notu nezaboravnim trenucima. Jedinstvena Sony funkcija Highlight Movie Maker, osim što sada uključuje i funkciju prepoznavanje lica, automatski priprema klip sa najboljim snimcima koji je odmah spreman za pregled i deljenje na društvenim mrežama. Video zapise odlikuje i čist i jasan zvuk zahvaljujući stereo mikrofonu visokog kvaliteta.

Uz ovaj model dostupna je i dodatna oprema, kao što su čvrsto kućište koje štiti uređaj od oštećenja, prašine, udaraca, vode, ali i omogućava podvodno snimanje na dubini od 60m. Video zapisi pod vodom biće izuzetno jasni zahvaljujući posebnom ravnom objektivu, dok je opcioni poklopac AKA-CAP1 savršen dodatak za svakodnevno korišćenje tokom putovanja ili pecanja.

Pročitajte i tekst:  Partnerstvo Epson-a i luksuzne modne kuće Brunello Cucinelli

Nova Sony akciona kamera HDR-AS50 biće dostupna u Evropi u februaru 2016. godine. Pune tehničke specifikacije ovog modela možete videti ovde.