Sony i Profoto razvijaju inovativnu platformu za fotografe

profotoKompanija Sony je na Sajmu foto i video opreme Fotokina (Photokina) 2016,  u nemačkom gradu Kelnu, najavila saradnju sa proizvođačem bliceva Profoto, kako bi zajedno kreirali platformu na kojoj će inovativni fotografi moći da ostvare svoje kreativne i ambiciozne vizije.

Ova saradnja će dovesti do optimizovane kompatibilnosti Profoto bliceva i rasvete i Sony kamera sa zamenjivim sočivima (ILC kamere). Kompanija Sony je licencirala tehničke specifikacije tri modela svojih ILC kamera za Profoto, čime im je omogućila da razviju proizvode koji pružaju iskustvo bogatog osvetljenja svim korisnicima Sony α kamera.

„Sa kompanijom Profoto delimo strast prema stvaranju mogućnosti za vrhunske fotografije.Uzbuđeni smo što će korisnici Sony α kamera moći da prošire svoje mogućnosti snimanja“, rekao je Jusuke Aoki (Yosuke Aoki), šef marketinga digitalnih fotoaparata za evropsko tržište i potpredsednik kompanije Sony Europe Ltd.

Prvi proizvod iz Profoto linije koji će biti unapređen ovom saradnjom je Profoto Air Remote TTL-S, koji će bežičnim putem integrisati Profoto Air TTL-S blic i odabrane modele Sony α kamera. Model Air Remote TTL-S je mali, bežični radio predajnik koji se priključuje na hot shoe utičnicu Sony kamere. Daljinska kontrola omogućava TTL merenje svetla sa bilo kojim Profoto Air TTL-S blicem. U TTL modu, korisnik jednostavno usmerava aparat i snima, a Air Remote TTL-S komunicira sa blicem kako bi automatski odredio savršenu ekspoziciju. Air Remote TTL-S sadrži i Profoto tehnologiju brze sinhronizacije (HSS) koja čeka patentiranje– moćniju, konzistentniju i bržu od bilo kog drugog HSS rešenja na tržištu.

Air Remote TTL-S sistem biće dostupan širom sveta početkom 2017. godine, po ceni od približno 310 evra. Tehničke specifikacije ovog proizvoda možete pogledati ovde.

Pročitajte i tekst:  Samsung razvija partnerstva i centre za sertifikaciju, gradeći svoj HDR10+ ekosistem