Stigao custom ROM za Windows Phone 8

1

Iz Poljske na stiže custom ROM za Lumija telefon sa Windows Phone 8 operativnim sistemom. Tačnije radi se o Lumiji 625 iz 2013. godine koja sa custom ROM-om dobija tek neka manja poboljšanja.

Naime, custom ROM bi se mogao svideti korisnicima koji ne vole dodatne aplikacije, a koje se redovno isporučuju na uređajima kupljenim preko mobilnih operatera. Custom ROM za Lumiju 625 može se preuzeti sa internet stranice windowsmania.pl.

Nadogradnjom Lumije 625 ovim Custom ROM-om dobija se operativni sistem koji se temelji na Windows Phone 8.1 GDR2 verziji. Budući da su ROM pripremili Poljaci ažuriran je i poljski rečnik što vlasnicima ovog uređaja s naših prostora i neće biti od presudne važnosti.

Ali, to što se nadogradnjom dobija otključani Interop možda hoće. Interop će prema navodima developera ostati otključan i nakon što se načini nadogradnja na Windows 10 Mobile. Ostale promene se odnose na manje promene korisničkog interfejsa.

Za kraj ćemo još samo napomenuti kako je ROM prilagođen isključivo za Lumiju 625, te kako ga nije moguće koristiti na ostalim Lumija modelima.

Pročitajte i tekst:  Oukitel C3 - pet inča na budžetu