Svetska premijera novih Lenovo telefona

Lenovo tango 1

Zahvaljujući lokalnoj Lenovo kancelariji bili smo u prilici da uživo, preko video linka, pratimo Lenovo Tech World 16 konferenciju koja se pre nekih sat vremena završila u San Francisku.

Ovo je bio najveći Lenovo događaj u svetu ove godine i na njemu su predstavljeni najznačajniji noviteti. Pored najave ulaska Lenova u VR vode, kao i predstavljanja “nosive” tehnologije u vidu patika, najveću pažnju privukle su dve svetske premijere mobilnih telefona.

Lenovo tango 3

Predstavljeni su telefoni Lenovo Phab 2 Pro, kao i Moto z i Moto z force modularni telefoni. Lenovo Phab 2 Pro je prvi Tango telefon na svetu. Za one koji ne znaju šta je Tango, to je 3D sistem kamera koji omogućava određivanje razdaljine i veličine objekata obezbeđujući tzv. “augemented reality” doživljaj. Phab 2 Pro je telefon dijagonale ekrana 6.4 inča, koji poseduje sistem od tri 3D kamere pomoću kojih u realnom vremenu omogućava izračunavanje razdaljine i veličine objekata, a zahvaljujući Tango aplikacijama obezbeđuje jednostavno “mešanje” žive slike sa animacijama. Tokom same prezentacije imali smo prilike i da uživo vidimo primerak ovog telefona koji će se u prodavnicama naći početkom septembra. Predstavnici kompanije Lenovo obećali su nam da ćemo u toku leta, a pre zvaničnog lansiranja ovog telefona imati priliku i da ga detaljno testiramo, pa ćemo vam tom prilikom izneti i naša detaljna zapažanja.

Lenovo tango 4

Drugu veliku premijeru činili su Moto z i Moto z force telefoni koji će, kao i Phab 2 Pro doneti revoluciju u poimanju mobilnih telefona, ali ovog puta na jedan potpuno drugačiji način. Moto z je najtanji mobilni telefon na svetu, sa debljinom od samo 5.2 mm, dok Moto z force predstavlja prvi modularni telefon. Na osnovu telefona, tačnije na njegova leđa moguće je putem matičnog konektora priključiti različite module koji poboljšavaju funkcionalnost telefona na različite načine. U ovom trenutku dostupni su moduli u vidu JBL zvučnika, projektora (koji omogućava projekciju slike dijagonale do 70 inča) i dodatne baterije, a do trenutka kada telefon bude dostupan u prodavnicama (u septembru), biće spremno još nekoliko drugih modula.

Pročitajte i tekst:  LG Q6 – Moderan retro doživljaj u srednjoj klasi