Symantec Control Compliance Suite – pomoć kompanijama za prelazak na agilnije IT procese

Korporacija Symantec, globalni lider u oblasti sajber bezbednosti, objavila je novu verziju softvera Symantec Control Compliance Suite, koji predstavlja rešenje namenjeno velikim organizacijama, a služi za upravljanje IT strategijom i rizicima, kao i za uspostavljanje i održavanje usaglašenosti sa zvaničnom regulativom.

CCS2

Nova verzija donosi nove mogućnosti kako bi IT timu i timu za bezbednosne operacije omogućila da implementiraju agilne poslovne procese i da pri tome očuvaju usaglašenost sa regulativom. Kako sve više kompanija usvaja agilnu praksu u cilju održavanja koraka sa brzim tempom inovacija i promena, agilna saobraznost je postala kritičan deo razvojnog procesa.

Symantec-ovo rešenje Control Compliance Suite (CCS) je namenjeno proveri saobraznosti sa regulativom i proveri bezbednosti, koje korisnicima omogućava da pokrenu različite bezbednosne i provere saobraznosti u svojim okruženjima (javnom, privatnom i fizičkom) na svim serverima, krajnjim tačkama i kritičnom mrežnom infrastrukturom. Primenom Symantec CCS-a, organizacije mogu da dobiju izveštaj o svom stanju u odnosu na zahteve regulative i uporede ga sa najboljim praksama industrije i referentnih organizacija, kao što su Payment Card Industry, International Organization for Standardization, National Institute of Standards and Technology i mnogi drugi.

“Najnovija verzija Symantec CCS-a omogućava preduzećima širom sveta da promene igru, od toga da saobraznost posmatraju kao trošak, do toga da saobraznost bude faktor razlikovanja i podrška na putu do “agilnog preduzeća,” izjavio je Višal Gupta, potpredsednik menadžmenta i saobraznosti, u kompaniji Symantec. “Inovativne mogućnosti kao što je na primer primena skriptovanja i automatizacija komandne linije, omogućiće našim klijentima i partnerima da otvore i prošire CCS platformu, kako za svoje bezbednosne, tako i za operativne potrebe.”

Pročitajte i tekst:  Zablude o štampanju na inkdžet štampačima

Uz novi Symantec Control Compliance Suite, kompanije mogu da usvoje agilne metodologije za saobraznost u svoje svakodnevne operacije, te da povećaju pouzdanost procesa inicijalizacije funkcionalnih delova sistema i otklanjanja posledica. Ključne nove karakteristike podrazumevaju sledeće:
Opcija komandne linije pruža mogućnost korisnicima da sprovedu i najsitnije zadatke provere i procene. Ova nova mogućnost omogućava organizacijama da automatizuju proces skeniranja preko CCS-a kad god je to neophodno, izrađuju izveštaje i budu sigurni da je adekvatna popravna mera primenjena u slučaju otkrivenog problema ili lošeg podešavanja.
Prilagođeno skriptovanje omogućava klijentima da koriste prilagođene standarde i testove koji najbolje odgovaraju podržanim platformama koje se već koriste u  organizaciji, kao i da prošire procese na nove, nepodržane platforme koje će uvesti u svoju organizaciju.
Podrška za procenu bezbednosnih podešavanja Cisco rutera i svičeva za mogućnosti dodatnog skeniranja na mrežnom sloju.
Integracija sa CyberArk Application Identity Manager-om pojednostavljuje upravljanje kredencijalima unutar CCS-a za izvršavanje autentikovanih skeniranja.

Symantec-ovi industrijski partneri dele entuzijazam u vezi s prednostima primene CCS-a:

“Uvođenjem opcije prilagođenog skriptinga u Symantec CCS, korisnici koji su već investirali u ljude i procese da stvore i održavaju robusnu biblioteku za prikupljanje podataka, sad mogu da iskoriste prednosti te svoje investicije direktno u CCS-u. A klijenti koji nemaju u svojim redovima eksperte da razviju i održavaju skripte za prikupljanje podataka, ili pak još uvek primenjuju ručno pokretane procese za prikupljanje podataka, pomoću CCS-a mogu da upotrebe ugrađenu mogućnost za izgradnju procesa tehničke provere, koji je uvek bio ključna komponenta CCS softvera. Realno, većina kompanija će najverovatnije i u različitoj razmeri primenjivati hibridni pristup koji podrazumeva skripte i tehničke provere izgrađene u CCS-u, ali je ključno to što je Symantec sad omogućio korisnicima izbor toga kako žele da prikupljaju svoje podatke o konfiguracijama i saobraznosti” – Džejson Eberhard, potpredsednik, Conventus-a.

Pročitajte i tekst:  Veliko interesovanje za kriptovalute, ali tek svaka deseta osoba razume kako one funkcionišu

“Uzbuđeni smo povodom ovog značajnog koraka unapred s novim Symantec Control Compliance Suite-om, koji ima potencijal da omogući partnerima i klijentima da isporuče veću vrednost, bolju uslugu i viši nivo podešavanja i prilagođavanja. Mi u Novacoast-u, sa nestrpljenjem smo čekali na ovo izdanje CCS-a i verujemo da će pružiti bolje, kohezivnije iskustvo svojim korisnicima.” – Adam Grej, CTO, Novacoast Inc.

Dostupnost

Symantec Control Compliance Suite je dostupan korisnicima širom sveta, a za sve dodatne informacije posetite ovaj link.