Symantec predstavio budućnost bezbednosti krajnjih tačaka na mreži

Korporacija Symantec, vodeća svetska kompanija za sajber bezbednost, danas je tržištu predstavila rešenje Symantec Endpoint Protection 14. Iz laboratorija lidera za bezbednost krajnjih (pristupnih) tačaka na mreži stiže naredna evolucija u inovacijama za bezbednost krajnjih tačaka. Pokretan veštačkom inteligencijom koja funkcioniše na nivou krajnje tačke (kompjutera) i “oblaka”, Symantec Endpoint Protection 14 predstavlja prvo takvo rešenje u industriji koje spaja ključne tehnologije za krajnje tačke sa naprednim mašinskim učenjem i sanacijom bezbednosnih propusta u softveru, dajući višeslojnu zaštitu koja je u stanju da zaustavi napredne pretnje i preduzme odgovarajuće kontra akcije na krajnjim tačkama, bez obzira na to kako je napad pokrenut.

symantec-endpoint-protection-14

Symantec Endpoint Protection obezbeđuje moćnu zaštitu u “laganom” softverskom paketu, nastavljajući da se razvija na premisama vodeće efikasnosti u industriji od 99,9 procenata, uz nisku stopu lažnih alarma i uz 70 procenata manji memorijski otisak u odnosu na prethodnu generaciju rešenja,  zahvaljujući novim mogućnostima napredne provere preko infrastrukture “oblaka”.

Pokretan kombinovanim obaveštajnim mogućnostima stvorenim integracijom Symantec-ove i Blue Coat-ove bezbednosne telemetrije, Symantec-ov proizvod sad štiti krajnje tačke 175 miliona potrošača i velikih korporacija, 163 miliona korisnika e-pošte, 80 miliona korisnika web proxy servera, obrađujući gotovo osam milijardi bezbednosnih zahteva svakog dana.

“Symantec Endpoint Protection 14 predstavlja značajan iskorak u zaštiti krajnjih tačaka na mreži, donoseći najnovije inovacije na krajnje tačke u sklopu jedne sigurnosne platforme iz laboratorija bezbednosne kompanije kojoj možete verovati,” izjavio je Majk Fej, predsednik i COO u kompaniji Symantec.

Pročitajte i tekst:  Huawei Mate 10 Pro i WiFi Q2 Series oduševili IT medije na CES 2018

“Višeslojna zaštita, koju je omogućila primena veštačke inteligencije uz podršku najveće i najsnažnije svetske sile za obaveštajne podatke o pretnjama, a koja radi u infrastrukturi “oblaka” – predstavlja doslovno najpametniji izbor tehnologije za krajnje tačke. Symantec Endpoint Protection 14 je esencijalni element integrisane strategije za sajber odbranu koju kompanije moraju imati da bi se izborile s naprednim pretnjama današnjice.”

Tempo pojavljivanja novih pretnji sa kojima se suočavaju organizacije i nivo sofisticarnosti tih pretnji je zastrašujući. U 2015. godini Symantec je izvestio javnost o pojavljivanju više od 430 miliona novih malicioznih kodova i svojim očekivanjima da će do kraja ove godine ta brojka dalje rasti. Da bi odbranio organizacije, Symantec je omogućio da se pomoću jednog softverskog agenta i seta upravljačkih mogućnosti pitanje pretnji rešava na nekoliko potpuno novih načina:

  • Naprednim mašinskim učenjem koje pokreće Symantec-ova globalna obaveštajna mreža, pružajući dubinu znanja kojoj ni jedna druga kompanija ne može da parira.
  • Integracijom s postojećom infrastrukturom preko objavljenih API-ja, čime se omogućava glatko upravljanje hiljadama krajnjih tačaka na više lokacija i na različitim hardverskim i softverskim platformama.
  • Pristupom Symantec-ovoj inteligentoj tehnologiji za pretnje u “oblaku” koja smanjuje obim osvežavanja definicija fajlova za 70 procenata, čime se značajno snižava zauzeće raspoloživog propusnog opsega unutar kompanijske mreže.
  • Integracijom sa Symantec Advanced Threat Protection (ATP) rešenjem za otkrivanje i davanje adekvatnog odgovora na nevidljive pretnje po krajnje tačke, a sve u sklopu istog softverskog agenta
  • Istovremenom zaštitom korisnikovih krajnjih tačaka i njihove mreže uz glatku integraciju Symantec Endpoint Protection rešenja i Blue Coat Secure Web Gateway rešenja.
Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: Samsung predstavio Galaxy S10, evo kad stiže u Srbiju i koja će biti cena

 

“Kao zdravstvena ustanova, radimo svakodnevno sa osetljivim podacima o pacijentima i pod udarom smo striktnih regulatornih standarda, pa korišćenje inovativne tehnologije za zaštitu predstavlja nešto što je ključno za naše poslovanje,” rekla je Šeron Fajni, korporativni službenik za bezbednost Adventist Health System-a. “Pa ipak, kao velika institucija koja radi sa desetinama hiljada korisnika, ne preuzimamo nepotrebne rizike izravno usvajajući svaku novu tehnologiju ili proizvod za krajnje tačke, oslanjajući se na velike dobavljače kao što je Symantec da integrišu te inovacije sa već dokazanim proizvodima i na njihov pristup u formiranju rešenja, kao što su to već uradili sa Symantec Endpoint Protection 14.”

Prema aktuelnom “Forrester Wave for Endpoint Security Suites” izveštaju, “Symantec nudi tržištu najkompletnije bezbednosno rešenje na tržištu. Symantec-va duga klupa sigurnosnih tehnologija za krajnje tačke okuplja širok opseg mogućnosti za prevenciju, otkrivanje i otklanjanje posledica. Skoro svaka potencijalna površina za napad je pokrivena kad klijent iskoristi pun opseg opcija koje mu Symantec stavlja na raspolaganje.”