Testirali smo Honor Play – nova klasa telefona namenjena igračima

Na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu, zvanično je predstavljen Honor Play telefon, novi flegšip telefon kompanije koja je za veoma kratko vreme izgradila renome brenda sa odličnim odnosom cene i performansi. Možemo reći da je u pitanju rodonačelnik nove serije Honor telefona, koji su prvenstveno namenjeni ljubiteljima igara.

Ako sagledamo kompletnu Honor ponudu, možemo da kažemo da je Honor Play neka vrsta miksa između prethodne dve serije Honor telefona – sa Honor 10 modela preuzet je „zub“ na ekranu, dok je sa Honor 10 View modela preuzeto metalno kućište. Veliki ekran dijagonale čak 6.3 inča u Full HD+ rezoluciji (1080 x 20340 piksela) i odnosom stranica 19.5:9 obezbeđuje da igranje na ovom telefonu bude pravo uživanje.

Naravno, tome doprinose i odlične performanse, ostvarene zahvaljujući osmojezgarnom Huawei Kirin 970 čipsetu, 4 GB RAM-a i 64 GB memorije za podatke. Na Antutu Benchmark testu postigao je 203.101 poen, što ga svrstava u sam vrh, među 4% najbržih telefona današnjice. Ako se uzme u obzir da se u njegovom okruženju nalaze telefoni koji su cenovno bar duplo skuplji, jasno je koliko je veliki ovaj uspeh.

Baterija od 3750 mAh, je dovoljno jaka da izdrži bar jedan i po dan normalne upotrebe. A prilikom punog opterećenja tokom igranja, troši se 1% na otprilike dva minuta, što obezbeđuje više od 3 časa intenzivnog igranja. Pošto se radi o telefonu koji je prvenstveno namenjen igračima, voleli bismo da je u njega ugrađen stereo zvučnik. Ipak i ovaj jedan je dovoljno glasan tako da će obezbediti dobro igračko iskustvo. Naravno, za najbolji igrački ugođaj preporučujemo upotrebu slušalica. Za igrače je obezbeđen i dodatni taktilni osećaj, pošto postoji i Smart Shock opcija koja obezbeđuje vibriranje telefona tokom igranja. Vibracija se ponaša u skladu sa dešavanjima na ekranu.

Pročitajte i tekst:  Tri razloga zbog kojih je Motorola ThinkPhone najbolji izbor za poslovne korisnike

Pomenućemo i GPU Turbo opciju, koja iz grafičkog procesora „cedi“ i poslednji atom snage. U odnosu na prethodnu generaciju procesora (Kirin 960) GPU Turbo donosi u pojedinim momentima i do 60% ubrzanja, uz smanjenu potrošnju energije. Ipak, treba naglasiti da GPU Turbo radi samo sa pojedinim igrama koje imaju podršku za ovu opciju.

Mladim ljudima, u koje spada najveći broj gejmera, bitna je i kamera. Na zadnjoj strani Honor Play telefona postavljena je dual kamera – glavna rezolucije 16 MP i dodatna koja obezbeđuje dubinu rezolucije 2 MP. Prednja kamera je takođe rezolucije 16 MP. S obzirom da se zasniva na AI čipsetu, uključene su i sve napredne mogućnosti veštačke inteligencije u prepoznavanju scena i automatskog odabira podešavanja prilikom fotografisanja.

Na zadnjoj strani telefona postavljen je odličan senzor otiska prsta koji reaguje trenutno i veoma je precizan. Ali, Honor Play nudi i napredniju mogućnost otključavanja putem prepoznavanja lica. I ova opcija funkcioniše veoma dobro.

Telefon se isporučuje sa Android Oreo 8.1 operativnim sistemom koji je nadograđen sa EMUI 8.2 interfejsom. Pomenuti „zub“ na ekranu može da bude uklonjen aktiviranjem permanentne crne ivice sa notifikacijama, a u okviru ovog interfejsa su uključene i različite opcije štednje energije koje obezbeđuju produženje trajanja baterije.

Nakon tri godine od nastanka brenda, Honor i dalje uspeva da se pozicionira sa odličnim telefonima koji koštaju znatno manje od konkurenata sličnih karakteristika. To je dokazao i sa Honor Play modelom – dobar kvalitet izrade i osećaj prilikom upotrebe upotpunjeni su odličnim karakteristikama, dugotrajnom baterijom, kvalitetnom kamerom i odličnim skenerom prsta postavljenim na leđima telefona.

Pročitajte i tekst:  IFA 2018 uživo: Predstavljen Honor Play - telefon koji pomera granice industrije igara

Kontakt: Honor Srbija

Cena: 45.000 din.

Ekran 6.3“, FHD+ (1080 x 20340 px), 19.5:9, LCD
CPU Hisilicon Kirin 970, Octa-core (4×2.4 GHz Cortex-A73 & 4×1.8 GHz Cortex-A53)
GPU Mali-G72 MP12
Memorija 4 GB RAM, 64 GB storiž, proširivo putem MicroSD kartice do 256 GB)
SIM Hibridni dual SIM
Kamere Zadnja: 16MP + 2MP; Predna: 16MP
Baterija Ugrađena, 3750 mAh, Li-Po
Konekcije USB Type-C, WLAN, Bluetooth 4.2, GPS, NFC
OS Android Oreo 8.1, EMUI 8.2
Dimenzije 157.9 x 74.3 x 7.5 mm
Masa 176 g