Testirali smo Huawei Freebuds 3 – „bubice“ sa aktivnim sistemom smanjenja spoljne buke

Na prvi pogled Huawei Freebuds 3 slušalice deluju nam možda donekle poznato, ali ipak donose nekoliko noviteta koje ga u pozitivnom smislu jasno distanciraju od svake konkurencije.

Huawei Freebuds 3 su potpuno bežične i dolaze u kutiji kružnog oblika koja je istovremeno i punjač. Uparivanje sa telefonom je automatsko i započinje u trenutku kada otvorite kutiju. Kada slušalice stavite u uši, one su već povezane i spremne za rad. Svidelo nam se što slušalice ne moraju da se upotrebljavaju u paru – čak i ako se iz kutije izvuče samo jedna slušalica, ona će normalno da radi. Baterija koja je ugrađena u svaku od slušalica izdržava oko 4 časa reprodukcije, a kutija u kojoj se nose je istovremeno i punjač za njih, tako da ih možete puniti „u hodu“ (kutija obezbeđuje pet do šest punjenja obe slušalice).

Iako slušalice nemaju silikonski dodatak, veoma stabilno i čvrsto stoje u uhu. Tome pomaže pametno osmišljen dizajn, dobar odabir materijala koji, iako je gladak ne kliže se, a udobnosti svakako doprisnosi i masa od samo 4.5 grama po slušalici. Koliko je taj segment dobro odrađen govori i činjenica da tokom dugotrajnog testiranja (upotrebe slušalica više od mesec dana) ni u jednom trenutku nismo imali utisak da će da ispadnu iz uha.

Drugi važan segment je, naravno, kvalitet zvuka. Tu slobodno možemo da kažemo da su Freebuds 3 u samom vrhu i da spadaju među najbolje „bubice“ koje smo do sada probali. Kvalitet je ujednačen i dobro izbalansiran u praktično celom opsegu koje obuhvataju. Dok je to bilo očekivano kod srednjih i visokih tonova, moramo da kažemo da smo prijatno iznenađeni koliko se preko njih dobro reprodukuju i niski tonovi. Zasluge za to možemo da pripišemo Kirin A1 čipsetu, koji više nego uspešno obavlja svoj zadatak procesiranja zvuka.

Pročitajte i tekst:  Predstavljamo najnovije LG bežične SMART monitore

Međutim, ovaj čipset ima još jednu namenu. On obezbeđuje aktivno uklanjanje šumova (noice reduction), a ta funkcija se aktivira dvostrukim dodirom leve slušalice. Tada se aktiviraju mikrofoni koji se nalaze u obe slušalice, koji snimaju spoljne zvukove, a procesor ih analizira i u realnom vremenu umanjuje i gotovo u potpunosti utišava. Način funkcionisanja te opcije je podesiv preko aplikacije Huawei AI Life, koju možete da instalirate na svoj telefon. Ista aplikacija omogućava i odabir komande koja će se aktivirati dodirom slušalice.

Na kraju samo možemo da kažemo da su Huawei Freebuds 3 bežične slušalice opravdale, ali i prevazišle naša očekivanja. Dobar dizajn, odlična ergonomija i, naravno, vrhunski zvuk u klasi, glavne su preporuke za nabavku ovih slušalica.

Cena: 24.999 rsd.

Kontakt: Huawei Srbija

Povezivanje Bluetooth 5.1
Drajveri 14.2 mm x 2
Baterija 30 mAh u svakoj slušalici, 410 mAh u kutiji, vreme punjenja oko 60 min.
Ostalo Aktivno smanjenje buke, kontrola na dodir
Masa 4.5 g po slušalici, 48 g, kutija
Boje Ugljeno crna, keramičko bela