Testirali smo Huawei P Smart – Hibrid dobrih performansi

Huawei je krenuo u agresivnu kampanju kako bi postigao još bolje rezultate od prošlogodišnjih i, po svemu sudeći, njegov sledeći cilj je dolazak na drugu poziciju kada su proizvođači mobilnih telefona u pitanju. U tom svetlu jasno je da je potrebno „napasti“ svaki segment tržišta i to ne samo sa jednim, već sa celom serijom modela.

Huawei P Smart spada u srednju klasu telefona, pa je samim time cenovno pristupačan širokom krugu korisnika. Napravljen je u sve popularnijoj FullView varijanti ekrana sa odnosom stranica 2:1, za koju već možemo da kažemo da standard. Telefon poseduje dual zadnju kameru rezolucije 13 MP plus 2 MP, dok je prednja kamera rezolucije 8 MP. Ispod zadnje kamere postavljen je i skener otiska prsta. Ekran je dijagonale 5.65 inča i rezolucije 1080 x 2160 piksela. P Smart postoji u dve varijante – sa 3 GB RAM-a/32 GB skladišnog prostora i sa 4 GB RAM-a/64 GB skladišnog prostora. Nama je na test stigla prva varijanta.

Ovaj telefon je zamišljen tako da predstavlja savršenu kombinaciju mode i tehnologije. Sa fokusom na dizajnu FullView displeja, uz ekskluzivni Face Beauty algoritam, kao i opciju za snimanje pokreta, ali i ostale inovativne funkcije – kao stvoren je za mlađu generaciju.

Srce telefona čini HiSilicon Kirin 659 osmojezgarni procesor, zajedno sa Mali-T830 MP2 grafičkim procesorom. Iako nisu u pitanju najbrži procesori, obezbeđuju dovoljno snage za obavljanje svakodnevnih, ali i zahtevnijih poslova. Uostalom to pokazuje i Antutu benchmark koji je dao rezultat od solidnih 74728 poena. Baterija telefona ima prosečan kapacitet za tu klasu, od 3000 mAh, što omogućava autonomiju nešto dužu od jednog dana. Sve to je spakovano u moderno dizajnirano metalno kućište debljine svega 7.5 mm.

Pročitajte i tekst:  Telefon Motorola g31 od danas dostupan u Srbiji!

Tu je još i Fingerprint 4.0 mehanizam koji očitava otisak prsta za samo 0,3 sekunde, a zanimljivo je i to što telefon sadrži jedinstveni One-touch Split-Screen režim rada koji omogućava simultano korišćenje dve aplikacije.

Huawei P Smart dolazi sa najnovijim Android OS-om (Android 8 Oreo), zajedno sa EMUI 8.0 interfejsom. Odličan displej, solidne performanse i baterija, kao i najnoviji OS i korisnički interfejs čine ga dobrim izborom u cenovnoj klasi u kojoj se nalazi. Svidelo nam se i što stiže u punom pakovanju, u kome se nalaze punjač, ali i slušalice (što je sada sve ređi slučaj), a jedina stvar koja nam je zasmetala je što telefon ne podržava brzo punjenje baterije.

Specifikacije:

Ekran 5.65” IPS LCD, 1080 x 2160px
Memorija 3 GB RAM, 32 GB storidž
Čipset 16 nm Kirin 659, octa-core CPU (4 x Cortex-A53, 2.36 GHz + 4 x Cortex-A53, 1.7GHz)
GPU Dual-core Mali-T830 M2
Kamera Zadnja: 13 MP + 2 MP, AF, f/2.2, LED blic; Prednja: 8 MP f/2.0
Baterija 3000 mAh Li-Po, ugrađena
SIM Hibridni Dual SIM
Povezivanje LTE-A (Cat.6 300/50 Mbps), micro USB, Wi-Fi b/g/n, GPS/GLONASS, Bluetooth 4.2
Ostalo Skener otiska prsta, FM Radio
Dimenzije 150.1 x 72.1 x 7.5 mm
Masa 165 g