Testirali smo Moto G8 Power – Pouzdan, a pristupačan telefon sa baterijom od 5.000 mAh

Moto G8 Power je najnoviji model iz Motoroline budžetske G serije telefona, koja sudeći po ovom modelu već polako prelazi u višu klasu. Telefon se odlikuje prvenstveno velikom baterijom, a tu su i punch-hole prednja i višestruka zadnja kamera. Pored kamera, na zadnjoj strani telefona postavljen je i senzor otiska prsta, na uobičajenom mestu – ispod Motorola logo-a. Ono što će mnogi pozdraviti je prisustvo 3.5 mm konektora za slušalice, koji se sada sve ređe nalaze na telefonima, a svakako može biti od koristi onima koji su navikli da uz telefon koriste standardne žične slušalice bilo za razgovor ili za slušanje muzike. Kućište telefona je napravljeno od aluminijuma, što je takođe još jedan od benefita koji retko viđamo u budžetskoj klasi.

Telefon poseduje Max Vision Full HD+ ekran, a displej je napravljen u 19:9 odnosu stranica. Za razliku od svog prethodnika (Moto G7 Power), koji je imao veliki usek na ekranu gde se nalazila kamera, ona je sada napravljena u punch-hole stilu (u gornjem levom uglu), tako da je iskorišćenost ekrana znatno bolja. Prednja kamera ima rezoluciju od 16 MP. Ipak, možda najveće unapređenje u odnosu na direktnog prethodnika je broj zadnjih kamera. Moto G8 Power poseduje četvorotstruku zadnju kameru, što je retkost u ovoj klasi. Glavna kamera ima rezoluciju od 16 MP, a pridružene su joj i 8 MP ultra-široka kamera, 8 MP zoom kamera (2x) i 2 MP makro kamera. Softver koji pokreće kameru poseduje AI sposobnosti koje obezbeđuju da se u svakom trenutku dobije najbolja moguća fotografija.

Pročitajte i tekst:  Samsung započeo program zamene Galaxy Note7 telefona u Srbiji

Osnovu telefona čini Snapdragon 665 čipset, zajedno sa 4 GB RAM-a, koji je na Atutu benchmark-u postigao sasvim solidnih 171421 poena. Za smeštaj podataka na raspolaganju je 64 GB, koji se mogu proširiti putem microSD kartica do maksimalnog kapaciteta od 512 GB.

Baterija ovog telefona poseduje kapacitet od čak 5.000 mAh i to je jedna od njegovih najvećih prednosti u odnosu na direktnu konkurenciju. Sa ovolikom baterijom sigurni ste da ćete telefon moći da koristite bar dva dana, a ako ste prosečan korisnik, odnosno na njemu ne gledate satima YouTube i umereno surfujete, trajanje baterije će „dobaciti“ i čitava tri dana. Za punjenje baterije potrebno je oko 2 sata. Na telefonu je preinstaliran Android 10, što znači da ćete moći da iskoristite sve prednosti nove verzije ovog operativnog sistema.

Na kraju možemo da kažemo da je Moto G8 Power definitivno u samom vrhu klase kojoj pripada. „Višak“ kamera u odnosu na konkurenciju, veća baterija i punch-hole dizajn kamere čine ga izuzetno atraktivnim izborom, naročito ako se uzme u obzir pristupačna cena telefona. Sve u svemu, radi se o telefonu koji će uspešno obaviti sve zadate poslove i idealan je za korisnike koji žele pouzdan uređaj, poznatog brenda, ali ne i da ga pune svaki dan, jer uz bateriju od 5.000 mAh biće zadovoljni čak i oni najzahtevniji korisnici kada je trajanje baterije u pitanju.

Pročitajte i tekst:  Da li ste brinuli o svom pametnom telefonu tokom leta?

Cena: 29.990 rsd.

Kontakt: Motorola

Specifikacije:

Displej 6.4“, IPS, 19:9, 2.300 x 1.080 piksela,
Čipset Qualcomm Snapdragon 665
Memorija 4 GB RAM, 64 GB storidž, proširivo sa microSD karticom do 512 GB
Kamere Zadnje: 16 MP (f/1,7, 1,12 µm) glavna; 2 MP (f/2,2, 1,75 µm) makro; 8 MP (f/2,2, 1,12 µm), ultra-široka; 8 MP (f/2,2, 1,12 µm) telefoto sa 2x optičkim zumom;

Prednja: 16 MP (f/2,0, 1 µm);

Baterija 5.000 mAh, 18W brzi punjač
SIM Hibridni Dual SIM (2 x Nano SIM, ili Nano Sim i microSD
Ostalo Stereo zvuk, 3.5 mm izlaz za slušalice, USB-C, GPS, Bluetooth 5.0, WiFi, 4G/LTE
Softver Android 10
Dimenzije 155,95 x 75,84 x 9,63 mm
Masa 197 g
Boje Smoke Black, Capri Blue