Testirali smo „Motorola Moto E7 Plus“ – Velika baterija i dobra kamera u budžetskoj klasi

Motorola je osvežila svoju E seriju telefona sa modelom Moto E7 Plus. Bez obzira što je u pitanju pristupačan model iz osnovne klase, proizvođač se potrudio da na ovom modelu pruži luksuzniji izgled, jer je telefon upakovao u kućište koje menja gradijente boje, što će definitivno privući pažnju korisnika. Na prednjoj strani je postavljen ekran dijagonale 6.5 inča, sa selfi kamerom koja je pozicionirana na sredini gornje ivice. Ekran ima mali izrez oko kamere, tako da mu je zbog toga oduzeta minimalna površina.

Pozicije bočnih tastera za podešavanje jačine zvuka i za uključivanje telefona su odabrane tako da je telefon lako kontrolisati jednom rukom. Uz to, power dugme ima teksturu, pa ga je lako identifikovati i na dodir (bez gledanja), što se pokazalo kao vrlo praktično rešenje. Pomenućemo i poseban taster koji poziva Google Assistant, postavljen na istoj strani sa tasterima za kontrolu zvuka. S druge bočne strane nalazi se slot za SIM kartice.

Telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 460 čipset, napravljen u 11-nm procesu proizvodnje. Telefon dolazi sa 4 GB RAM-a i 64 GB prostora za podatke. Na Antutu benčmarku postigao je za svoju klasu sasvim solidan rezultat od 143.429 poena.

Baterija od 5.000 mAh je dovoljna za dva do tri dana autonomije, u zavisnosti od načina i frekvencije upotrebe. Interesantno je da se Motorola odlučila da na ovom telefonu ne implementira USB-C port, već standardni Micro-USB. Međutim, s obzirom da se radi o jeftinom telefonu, pretpostavka je da će ga kupovati korisnici koji su i pre njega imali telefon iz iste klase, pa stoga već imaju Micro-USB kablove koje mogu da upotrebe i na ovom telefonu. Uz telefon se dobija punjač od 10 W, koji je relativno spor i koji za 30 minuta dopunjava bateriju za 22 procenta, a za jedan sat 45 procenta. Nakon toga se punjenje malo ubrzava i baterija će biti puna nakon ukupno dva sata punjenja, što je ipak dobar rezultat za tu klasu telefona.

Pročitajte i tekst:  Pametni sat vrhunskog kvaliteta - HUAWEI Watch

Kada su kamere u pitanju, Moto E7 Plus poseduje dualnu kameru na zadnjoj strani, gde se nalazi još i senzor otiska prsta. Glavna kamera ima rezoluciju od čak 48 megapiksela, a dodatna kamera služi kao senzor dubine, sa rezolucijom od dva megapiksela. Tu je i selfi kamera od 8 MP. Fotografije napravljene danju su odlične, sa dobro balansiranim bojama i oštrinom. U uslovima lošijeg osvetljenja, na scenu stupaju „night vision“ i Quad Pixel tehnologije. Njihova kombinacija rezultuje živopisnim bojama, i dobro osvetljenim detaljima čak i u situacijama kada je osvetljenje scene minimalno.

Na Moto E7 Plus telefonu instaliran je Android 10, zajedno sa MyUX korisničkim interfejsom. Svidelo nam se što on ne pravi veliku razliku u odnosu na „stock“ verziju OS-a, a opet, na raspolaganju su i korisni dodaci koje poseduju svi noviji Motorola telefoni – pri čemu prvenstveno mislimo na Moto Actions prepoznavanje pokreta.

Sve u svemu, Motorola Moto E7 Plus je odlično rešenje za cenovnu klasu kojoj pripada. Veliki plus je kapacitet baterije, koji se retko sreće u ovoj kategoriji, kao i dobra kamera, a to je nešto što ga definitivno izdvaja od direktnih konkurenata.

Cena: 18.990 rsd.

Kontakt: Motorola

Specifikacije:

Displej 6.5“ IPS, 720 x 1600 piksela, 20:9
Čipset Qualcomm SM4250 Snapdragon 460 (11 nm)
CPU Osmojezgarni (4×1.8 GHz Kryo 240 & 4×1.6 GHz Kryo 240)
GPU Adreno 610
Memorija 4 GB RAM, 64 GB za podatke, proširivo putem MicroSD kartice (do 512 GB)
Kamere Zadnje: 48 MP Quad Pixel (12 MP veličina fotografija), f/1.7, 26mm (wide), 1/2.0”, 0.8µm, PDAF; 2 MP (senzor dubine)

Prednja: 8 MP, f/2.2, 26mm (wide), 1/4”, 1.12µm

SIM Hibridni dual SIM
Baterija Li-Po, 5.000 mAh
Konekcije 3.5 mm audio izlaz, Micro USB, senzor otiska prsta, Wi-Fi, GPS, Bluetooth
OS Android 10
Boje Navy Blue, Amber Bronze
Dimenzije 165.2 x 75.7 x 9.2 mm
Masa 200 g