Tri četvrtine Srba bi se radije odreklo gledanja televizije nego korišćenja telefona

Huawei, proizvođač Mate 10 lite je poručio istraživanje pod nazivom ,,Odnosi prema telefonu” u 12 zemalja. Rezultati su pokazali da nam je najviše stalo do odnosa sa voljenim osobama.

Mi volimo svoje pametne telefone, ali prema rezultatima istraživanja koje je poručio Huawei sve je manje stvari značajnijih od povezanosti. Ali šta povezanost zapravo znači za nas?

Kada sagledamo svoje svakodnevne živote, teško je poreći snažnu vezu koju imamo sa svojim telefonima. Često spavamo sa telefonima, držimo ih pri ruci dok jedemo i nosimo u džepu. Ali rezultati istaživanja ,,Odnosi prema telefonu” sprovedenog u 12 zemalja, i poručenog od strane kompanije Huawei, proizvođača Mate 10 lite, pokazuju da telefone najčešće koristimo kao sredstvo za održavanje odnosa sa ljudima.

Uopšteno govoreći, deluje da je sve manje stvari značajnijih od povezanosti sa pametnim telefonom. 76%  stanovnika Srbije zamenjuju televiziju telefonom. Pored toga, 71% ispitanika bi se mnogo lakše odrekli jedenja slatkiša u periodu od mesec dana nego svog telefona.

Ipak, 83% građana Srbije bi se odreklo telefona zarad intimnosti sa svojim partnerom. A pored toga, 73% bi se radije odrekli telefona nego izlaska sa prijateljima. To dokazuje da da nam više znači stvarna povezanost sa bliskim ljudima u odnosu na virtuelnu.

Po pitanju održavanja stvarnih veza, telefoni se još uvek smatraju uređajima koji bi trebalo da nam olakšaju život, a ne da zamene život i naše veze sa drugima. 93% stanovnika Srbije ne bi nosilo telefon sa sobom u krevet kad krene na spavanje. 88% ljudi koji imaju decu izričito tvrde da se ne bi odrekli igranja sa njima zarad svojih telefona.

Pročitajte i tekst:  COMING Vas vodi na VMworld 2018 Barcelona

Neki tvrde da pametni telefoni ubijaju romantiku za manje vremena nego što je potrebno da ih izvučemo iz džepa. Ali istraživanje otkriva i pozitivan uticaj telefona – omogućavaju da nam da lako budemo u intimnom kontaktu sa partnerom putem poziva i poruka. Istraživanje kompanije Huawei je pokazalo da su pametni telefoni odlično sredstvo za održavanje veza sa bliskim osobama i da smo zapravo povezani sa ljudima, a ne uređajima.

Istraživanje je sprovedeno tokom januara 2018. godine na tržištima Austrije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Danske, Grčke, Mađarske, Poljske, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske, od strane agencije IPSOS, a poručila ga je kompanija Huawei, proizvođač telefona Mate 10 lite.

Mate 10 lite – kombinacija neverovatnih perfomansi i snage

Ovaj pametni telefon kompanije HUAWEI sadrži prednju i zadnju kameru sa dvostrukim sočivima, koje su dizajnirane da odgovore na izazov bilo kog selfija, slike ili društvene mreže koja je bitna današnjim dinamičnim korisnicima. Elegantni dizajn telefona HUAWEI Mate 10 lite počinje sa prelepim FullView ekranom i neprimetno se spaja sa blagim, zaobljenim ivicama jednodelnog kućišta izrađenog od industrijskih materijala visokog kvaliteta.