TV emisija POLAROTOR dobila priznanje za najbolju ICT emisiju

U SVEČANOJ ATMOSFERI STAROG DVORA, SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA dana 10.12.2015. uručene su ovogodišnje nagrade Diskobolos za najuspešnija ostvarenja zasnovana na upotrebi informatičkih tehnologija u svim sferama privrede i neprivrede.

 

DISKOBOLOS NAGRADA
Ceremoniju je otvorio zamenik gradonačelnika, gosp. Andreja Mladenović a prisutnima su se obratili i potpredsednik Evropskog saveta za informatiku, Đorđe Dukić, zatim Pomoćnik ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Sava Savić kao i Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Snežana Marković.

Ovom ceremonijom otpočela je treća decenija uručivanja Diskobolos priznanja čime se ova manifestacija protokom godina nametnula kao svojevrsna revija najznačajnijih informatičkih dostignuća ne samo naše zemlje već i mnogih inostranih stvaraoca. Predstavnici organizatora JISA – informatičkog saveza Srbije, kao krovne strukovne organizacija naše zemlje, istakli su da je broj prijavljenih kandidata za nagradu Diskobolos ove godine premašio sve ranije rekorde i da se najveći broj rešenja prijavio u oblasti obrazovanja, što ukazuje da su se mnogi IKT stvaraoci usmerili ka rešavanju višegodišnjeg problema jaza izmedju naraslih potreba za informatičkim stručnjacima i nedovoljno školovanog kadra u ovoj oblasti. To je bio razlog da su uvodnom ceremonijom prvo bili nagradjeni nastavnici osnovnih škola za najbolje rezultate sprovođenja ECDL – evropske informatičke obuke po donaciji MTTT sektora za informaciono društvo a potom i nastavnici čiji su učenici u protekloj godini osvojili najviše nagrada, imali najbolje prosečne ocene i koji su se programskim opredelenjem u informatičkoj nastavi najviše oslanjali na evropske standarde srednjeg obrazovanja.

Pročitajte i tekst:  Završen Vip Beach Masters 2016

Diskobolos 2015 za TV emisiju koja se bavi ICT tematikom dobila je TV emisija POLAROTOR!