U ponedeljak zatvaranje prijava za šesti Nordeus Hackathon

Prijave za najveće regionalno takmičenje u brzom razvoju video igara, Nordeus Hackathon 6, otvorene su do 28. novembra u ponoć. U želji da podrži talente iz zemlje i regiona i podstakne jačanje regionalne IT zajednice, kompanija Nordeus ove godine organizuje Hackathon u beogradskom Startit Centru, a početak takmičenja je zakazan za 10. decembar.

Tokom 24 časa, timovi učesnika oprobaće se u kreiranju video igara, vođeni temom Hackathona koja će tradicionalno biti objavljena na samom početku takmičenja. Svaka ekipa imaće svog mentora iz Nordeusa, koji će pomagati učesnicima oko tehničkih pitanja i izrade samih igara. Među njima je i Nikola Damjanov, game artist u kompaniji Nordeus i jedan od učesnika prvog Nordeus Hackathona.

img_5809

“Imamo zadovoljstvo da kao mentori pomognemo takmičarima, da na kraju Hakatona imaju gotovu celinu i funkcionalnu igru. Na raspolaganju im je naše celokupno znanje, umetničko i tehničko, na njima je da ga što bolje iskoriste” kaže Nikola i dodaje: “Domaća IT/gejming scena ima veliki potencijal i ponosni smo što možemo da podržimo njen razvoj. Hackathon se pokazao kao solidan katalizator za pronalazak novih talenata, formiranje kompaktnih timova i razumevanje gde je potrebno dalje ulagati kada su razvoj i edukacija u pitanju”.

Tri najbolje igre izabraće žiri, a svakog od članova pobedničkih timova očekuju vredne nagrade – prvoplasirana ekipa dobija Samsung GearVR i Samsung Galaxy S7, drugoplasirani tim očekuje iPadAir2, a trećeplasirani Sony Play Station 4. Nagrada publike, Hoverboard, biće dodeljena timu čija igra osvoji najviše glasova na društvenim mrežama.

Pročitajte i tekst:  Kupiš telefon i dobiješ televizor na poklon, evo kako

Podršku Nordeusa, koji se trudi da podigne regionalnu game dev scenu na viši nivo, prema rečima Bernarda Bachracha, člana Binx Interactive tima – pobednika prošlogodišnjeg Hackathona, treba oberučke prihvatiti.

“Događaj kao sto je Nordeus Hackathon, osim za dokazivanje samom sebi, služi i za upoznavanje talentovanih ljudi, kako iz ostalih takmičarskih ekipa, tako i iz samog Nordeusa. Ponekad manje iskusni timovi misle da nemaju šta da traže na ovakvim takmičenjima i da ne poseduju zadovoljavajuće kvalifikacije. Ali istina je da, dok ne se ne uključe, ne mogu to ni dokazati. Najgore što može da se dogodi je da ne pobede! Ali čar samog Hackathona je taj celokupni doživljaj koji bi bilo šteta propustiti. Tako da, ako bilo koji tim ima imalo sumnje da li da se prijavi na Hackathon, ne bi trebalo da se dvoumi ni minut već da jednostavno aplicira”, zaključuje Bernard.

Prijave su otvorene do 28. novembra u ponoć za timove od maksimalno četiri člana ili pojedince koji će naknadno biti grupisani u timove. Kao i prethodnih godina, prijave su moguće samo za one koji do sada nisu učestvovali na nekom od Nordeus Hakatona. Odabranim timovima koji dolaze van Beograda, Nordeus pokriva troškove puta i smeštaja u blizini StartIt centra.

Prijavite se putem forme ispod:

https://docs.google.com/forms/d/1kAhVXOeBDa-oWIBp908sPkBgfIZiAS7jJd6Ok6vQqRI/edit