Uživajte u sadržaju od 360 stepeni uz LG 360 Cam

Predstavljanjem nove LG 360 Cam kamere na ovogodišnjem Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) u Barseloni, kompanija LG Electronics (LG) očekuje porast interesovanja za kreiranje i deljenje vizuelnog sadržaja u formatu od 360 stepeni, putem mobilnih uređaja. Kreiranjem pristupačnih uređaja koji su orijentisani prema korisnicima, kao što su LG 360 Cam i G5 model smart telefona, stvaranje i deljenje sadržaja u formatu od 360 stepeni biće jednostavno poput jednog pritiska na dugme.

LG 360 CAM_Fotografija 1

Iako mnogi telefoni i standardni fotoaparati imaju panoramski režim snimanja, sferične fotografije i video sadržaji u formatu od 360 stepeni pružaju bolji vizuelni doživljaj, jer obuhvataju sve detalje u kadar. Kompaktna i prenosiva, ova kamera poseduje izuzetno visoku rezoluciju slike, što je čini jednom od prvih kamera koje koriste prednosti sve popularnijeg formata od 360 stepeni. Zapravo, ovo je prva kamera jednog proizvođača smart telefona koja je optimizovana za Google Street View, uz podršku za Open-spherical kameru (OSC) API koju podržava Google.

Sa Google Street View aplikacijom instaliranom na iOS ili Android smart telefonima, korisnici LG 360 Cam moći će da jednostavno snime, postave i dele sadržaj u formatu od 360 stepeni, direktno putem svojih telefona, bez dugotrajnog procesa pretvaranja i obrade sadržaja. LG 360 Cam ima ugrđena tri mikrofona i podržava 5.1 surround sistem zvuka. Kamera je opremljena internom baterijom kapaciteta 1,200mAh, koja omogućava i do 70 minuta snimanja video sadržaja. Kako postoji opcija nadogradnje microSD kartice, memorija kamere se može povećati na maksimalno 2 TB.

Pročitajte i tekst:  Huawei Mate 10 Pro i WiFi Q2 Series oduševili IT medije na CES 2018

„Najava dolaska LG 360 Cam kamere na tržišta, znači mnogo svim korisnicima Street View aplikacije, kojih je preko 500 miliona. Zahvaljujući mogućnosti da kreira fotografije veličine 16MP, LG 360 CAM će biti najbolji izbor za svakoga ko uživa u kreiranju i deljenju sadržaja u formatu od 360 stepeni”, izjavio je Charles Armstrong, menadžer proizvoda u kompaniji Google Street View.

„Donedavno, za kreiranje slika i video snimaka u formatu od 360 stepeni bila je potrebna skupa i teška oprema teško dostupna svakodnevnim korisnicima. LG 360 Cam uređaj omogućiće korisnicima da jednostavno kreiraju i dele sadržaj koristeći mobilni ekosistem LG Playground uređaja“, izjavio je Kim Hong-Joo, potpredsednik i rukovodilac odseka za planiranje proizvoda u okviru kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Ključne specifikacije:

  • Kamera: 13MP senzor x 2 (broj izlaznih piksela 16MP)
  • Režimi rada prilikom fotografisanja: 360 stepeni sferično / 180 stepeni hemisferično
  • Veličina: 40 x 97 x 25mm (bez poklopca)
  • Težina: 76.7g (bez poklopca)
  • Zvuk: Mikrofon x 3 / 5.1 sistem snimanja zvuka
  • Baterija: 1,200mAh
  • Memorija: microSD (do 2TB)
  • Povezivanje: Wi-Fi / Bluetooth
  • Boja: Srebrna