Veritas Technologies lider arhiviranja informacija u “oblaku” za 2016.

Veritas Technologies, globalni lider u upravljanju informacijama, objavio je danas da je od strane istraživačke kompanije Forrester Research proglašen liderom – pobednikom u takmičenju Forrester Wave: Provajderi usluga arhiviranja informacija u “oblaku”, za 2016. godinu i to zahvaljujući svom rešenju za arhiviranje pod imenom Enterprise Vault.cloud koje je “softver kao usluga” (Sofware as a Service – SaaS).

veritas_2_resize

U ovogodišnjoj konkurenciji za priznanje “Information Archiving Wave” našlo se 13 dobavljača čija su rešenja evaluirana po širokom opsegu kriterijuma, uključujući arhitekturu “oblaka”, skalabilnost, bezbednosne mogućnosti, opcije za upravljanje korisnicima i grupama korisnika, opcije saobraznosti i eDiscovery, superviziju, pristup datotekama, i podršku za suverenitet podataka.

U Forresterovom izveštaju Veritas Enterprise Vault.cloud je priznat kao rešenje koje omogućava arhiviranje Micosoft Office 365 dokumenata i poruka Microsoft Exchange servera e-pošte, kao i “dokumenata iz izvora kao što su SharePoint sajtovi u “lokalu” i Box na “oblaku”. Izveštaj takođe ističe da “dopunski moduli proširuju osnovne mogućnosti arhiviranja, npr. modul programa za superviziju Veritas AdvisorMail, ili pak modul rešenja Veritas eDiscovery za procenu dokumenata.”

  • Kompletan izveštaj (na engleskom jeziku) možete pogledati na ovom linku.

“Verujem da je biti proglašen liderom u Forrester Wave takmičenju nešto što dodatno potvrđuje kvalitet raznovrsnog rešenja koje nudimo tržištu i vrednosti koju dajemo svojim korisnicima,” izjavio je Majk Palmer, izvršni potpredsednik i direktor proizvoda u kompaniji Veritas Technologies. “Jedinstveni smo na tržištu po tome što zadovoljavamo potrebe velikih kompanija isplativom kombinacijom mogućnosti za kontrolu zadržavanja, eDiscovery i superviziju saobraznosti (sa postojećom regulativom), koju isporučujemo u kompletu sa visokim performansama i skalabilnošću.”

Pročitajte i tekst:  Upoznajte vivo Y76 5G - Ultra tanak, moderan pametan telefon koji pravi savršene fotografije

Veritas Enterprise Information Archiving rešenje omogućava korisnicima sledeće:

  • Da shvate vrednost “oblaka”: Bilo da cilja izvore podataka smeštenih u “oblaku” poput Office 365 e-maila, ili izvore podataka u “lokalu” poput Microsoft Exchange-a, SaaS rešenje Enterprise Vault.cloud pomaže korisnicima da koriste usluge za arhiviranje kao jedan pristupačan, predvidiv mesečni izdatak.
  • Da pojednostave upravljanje zadržavanjem i umanje rizike u vezi s regulativnom saobraznošću: Enterprise Vault.cloud primenjuje standardizovane i konzistentne, politikama kontrolisane procese na svim podacima i svim korisničkim nalozima kojima se automatizuje rad i obezbeđuje dokaz za potrebe potvrde saobraznosti sa zakonima za čuvanje podataka.
  • Da zadovolje stroge zakonske zahteve: Pružajući uslugu dnevničkog arhiviranja, Enterprise Vault.cloud zadovoljava najstrože standarde zahtevane u slučajevima visoko regulisanih organizacija, tako što bezbedno čuva podatke, štiteći ih od izmena i obezbeđujući lanac nadzora za reviziju i podatke koji se koriste kao dokazni materijal.
  • Da poboljšalju produktivnost eDiscovery postupaka kako za IT osoblje, tako i za krajnje korisnike: Obezbeđujući moćne i lake za korišćanje alate kojima se pojednostavljuju procesi legalnog zadržavanja svih oblika relevantnih informacija za slučaj parničenja kao i automatizuje pretraga i otkrivanje podataka, sa ciljem da se IT osoblje ne angažuje prekomerno na tim zadacima, ili se čak omogući krajnjim korisnicima da pretražuju arhive i otkrivaju informacije samostalno.